nieuws

European Bulk Services bouwt ene loods na andere

Warehousing

European Bulk Services (EBS) steekt achttien miljoen euro in de uitbreiding van haar Europoort Agri Terminal. Voor dit geld verrijst er begin 2014 onder andere een vlakloods van 65.000 m3. Ook zal EBS het huidige trein-/trucklaadstation compleet herbouwen en uitbreiden.

European Bulk Services bouwt ene loods na andere

EBS verwacht met de investering op termijn een miljoen ton extra aan agribulk te kunnen aanvoeren. In aanvulling op de bouw van de loods en het herbouwen van de transportaansluitingen, zal het bedrijf ook nieuwe transportsystemen en weeginstallaties aanschaffen.

 

Havenbedrijf Rotterdam helpt met aanleg steiger

Overigens is EBS er nog niet met deze veranderingen, voor een soepele aankomst van de bulkgoederen is ook een extra zeesteiger in de Beneluxhaven gewenst. Het Havenbedrijf Rotterdam zal deze steiger bouwen. Hij krijgt een diepgang van zestien meter. Naar verwachting zal de zeesteiger pas vanaf 2015 volledig in gebruik zijn. Voor EBS betekent het bouwproject een verdere uitbreiding van haar gesloten opslagcapaciteit en wordt de inzetbaarheid van de Europoort Terminal aanzienlijk versterkt.

 

Bouw kleinere loods

Begin maart meldde EBS ook al te starten met het storten van het beton voor de bouw van een nieuwe loods. Deze zal een capaciteit krijgen van 30.000 m3. EBS zal deze al in september van dit jaar in gebruik nemen. De nieuwe betonnen loods, volgens het bedrijf geschikt voor alle soorten droge bulkproducten, vervangt vier stalen en vijftig jaar oude silo’s van in totaal 12.000 m3 aan de zeekade. Deze silo’s zijn inmiddels gesloopt. De nieuwe loods krijgt een lengte van 82 meter, een breedte van 32 meter, een hoogte van 14 meter en drie compartimenten.

Reageer op dit artikel