nieuws

Kone neemt productie over van Linde

Warehousing

Konecranes en Kion Group – waartoe Linde behoort – hebben afgesproken samen verder op te trekken in de productie van container handling trucks. Linde draagt op termijn een deel van de faciliteiten over en sluit de rest.

Kone neemt productie over van Linde

Het Finse concern Konecranes is een grote naam op het gebied material handling equipment voor het verplaatsen van (lege) containers in havens en andere overslagpunten. Linde heeft ook naam gemaakt op dit gebied, maar nam het besluit om de productie voortaan uit te besteden aan Konecranes. De fabriek in Merthyr Tydfil (in Wales) gaat dicht. Konecranes krijgt de beschikking over de productierechten en zal ook gebruik gaan maken van het distributienetwerk van Linde.

Beter aansluiten bij vraag van klanten

Volgens Linde CEO Theodor Maurer is Linde niet van plan afscheid te nemen van dit segment in de heftruckmarkt. Hij heeft het over een aangepaste strategie om de markt beter te kunnen bedienen met trucks, die in kwaliteit, levertijd en prijs voldoen aan wat klanten vragen. Hannu Rusanen, topman van Konecranes is vooral blij met het distributienetwerk van Linde, waar zijn bedrijf toegang toe krijgt. De combinatie van merken geeft handelspartners de kans om de beste oplossing voor de klant aan te bieden.

Over het bedrag waarmee de deal is beklonken willen beide bedrijven geen uitspraken doen.

 

Lees ook: Linde richt heavy duty divisie op

Reageer op dit artikel