nieuws

DB Schenker bouwt nieuw dc in Praag

Warehousing

DB Schenker is gestart met de bouw van een nieuwe logistiek centrum in de buurt van Praag. Het nieuwe dc krijgt een oppervlakte Van ruim 90.000 vierkante meter.

DB Schenker bouwt nieuw dc in Praag

Het nieuwe logistiek centrum krijgt een hal van 8000 vierkante meter, 92 laadplatformen waarvan 6 jumbo platforms. Het kantoorgedeelte bedraagt 4700 vierkante meter.

“Het nieuwe centrum zal leiden tot verdere groei n Tsjechië”, aldus logistiek directeur Tomáš Holomoucký.  Naast logistieke dienstverlening wordt het dc gebruikt voor het afhandelen van zee- en luchtvaartcontainers.  Daarnaast kan DB Schenker intern de douane activiteiten verzorgen en de opslag voor gevaarlijke en brandbare vloeistoffen.

Het pand wordt uitgerust met intelligent licht- en verwarmingssysteem, zonne-energie en een heet waterpomp. Ook is er een CNG station gepland voor auto’s en de aanplanting van 37000 vierkante meter groen.

DB Schenker trekt 23,5 miljoen euro uit voor de bouw.

Reageer op dit artikel