nieuws

Coolblue opent tweede magazijn in Tilburg

Warehousing

Online retailer Coolblue opent in Tilburg een nieuw magazijn van exact 13.342 vierkante meter. De opening van het nieuwe magazijn is volgens de e-tailer een logische stap in de groei van het bedrijf achter webshops als pda.nl en laptopshop.nl. Het magazijn moet op termijn zorgen voor veertig fulltime arbeidsplaatsen.

Coolblue opent tweede magazijn in Tilburg

Het afgelopen jaar doorbrak Coolblue de barrière van tweehonderd online shops. Dit jaar worden er meer dan honderd webwinkels geopend worden in verschillende productcategorieën.

Twee keer zo groot als Capelle

Het nieuwe magazijn, waarvan de opening was voorzien november vorig jaar, kent niet alleen een 2,5 keer zo groot vloeroppervlak als het huidige magazijn. Ook is het pand meer dan twee keer zo hoog als het huidige magazijn in Capelle aan den IJssel dat in 2011 nog werd uitgebreid door de online retailer. Beide magazijnen blijven, zo meldt het bedrijf, overigens naast elkaar bestaan.

Tilburg is centrale locatie

“Het nieuwe magazijn lijkt nu nog leeg, maar zit vol ambitie”, stelt directeur en oprichter Pieter Zwart. Volgens Zwart is voor Tilburg gekozen omdat dit binnen de Benelux de centrale plek is om onze vijf fysieke winkels en meer dan tweehonderd online shops te bevoorraden. Daar komen dit jaar nog minimaal honderd online shops en twee fysieke winkels bij. Zwart: “Met ons nieuwe magazijn kunnen klanten van onze huidige en nieuwe shops blijven vertrouwen op onze service waaronder onze same day delivery service: Coolblue VandaagNog.”

Enkele feiten over het nieuwe magazijn:

13.342 vierkante meter magazijnruimte

493 vierkante meter kantoorruimte

12 meter vrije hoogte

40 meter lopende band

Reageer op dit artikel