nieuws

Samsonite bouwt nieuw magazijn

Warehousing

Samsonite Europe is gestart met de bouw van een vijfde magazijn. Het magazijn gaat dienen als bevoorradingsmagazijn voor de bestaande magazijnen in Oudenaarde.

Samsonite bouwt nieuw magazijn

Samsonite bouwt een vijfde magazijn, omdat zijn productengamma blijft groeien. Om klanten en winkels snel te kunnen blijven bedienen, was extra opslagvolume nodig. Voordien werd een groot gedeelte van de voorraad extern opgeslagen, met de bouw van het vijfde magazijn is dat niet meer nodig. Het magazijn zal in totaal 20.000 palletplaatsen tellen verdeeld over zes magazijngangen. Egemin Automation neemt de automatisering van het nieuwe palletmagazijn voor zijn rekening. Het nieuwe magazijn moet in het najaar volledig operationeel zijn.

Drie wisselrijdende kranen
Samsonite heeft veel opslag nodig, maar de rotatiesnelheid van de goederen is relatief laag. Om aan deze eisen te voldoen wordt het magazijn uitgerust met drie wisselrijdende kranen. Via een wisselsysteem vooraan in het magazijn, kunnen de kranen zo alle gangen bereiken. De kranen zijn ook voorzien van een satelliet voor multi-diepopslag. De satelliet kan in de rekken rijden en zo meerdere pallets achter elkaar wegzetten en ophalen. De kranen worden aangestuurd met de E’car-sturing.

Kranen met intelligent E’wms

Het magazijn wordt gestuurd door E’wms, Egemins warehouse management systeem. De ontvangen goederen uit de containers of vrachtwagens staan op pallets van 1,4 m x 1,4m die operatoren manueel in het frontrek voor het magazijn plaatsen. De lading op de pallet wordt vervolgens gekoppeld met een locatie in het magazijn. E’wms bepaalt zelf waar de kranen de pallets moeten wegzetten via een aantal intelligente algoritmen.

De kranen zijn ook voorzien van een contourcontrolesysteem. Eventueel afgekeurde pallets die niet voldoen aan de vereiste afmetingen worden door de kranen opnieuw in het frontrek geplaatst. E’wms brengt de operator hiervan op de hoogte. Als een batch wordt opgevraagd, brengen de kranen de pallets naar het frontrek voor de uitvoer. KardexStow levert de rekken voor dit project.

Egemin moderniseerde voor Samsonite eerderl de sturing van de zeven wisselrijdende kranen van een ander automatisch magazijn.

Reageer op dit artikel