nieuws

Nieuwe Palomat verbruikt veel minder energie

Warehousing

De firma Allmarec Intern Transport uit Zutphen levert sinds kort een energiezuinige versie van de Palomat, een palletautomaat die pallets stapelt of ontstapelt. Deze Palomat Greenline is volledig elektrisch waardoor het energieverbruik met ongeveer 80 procent wordt gereduceerd.

Nieuwe Palomat verbruikt veel minder energie

De Palomat Greenline is een apparaat dat automatisch één voor één lege pallets stapelt of ontstapelt op vloerhoogte. Hierdoor kan er veiliger, efficiënter en ergonomischer worden gewerkt in magazijnen en op andere werkplekken waar veel pallethandelingen plaatsvinden. Voordeel van de Palomat Greenline ten opzichte van de andere types is dat deze uitvoering volledig elektrisch is. De andere modellen maakten namelijk ook gebruik van perslucht voor het stapelen en ontstapelen van de pallets en dat is veel minder energie-efficiënt.

Energieverbruik daalt met 80 procent
Volgens de leverancier is het rendement van pneumatisch gereedschap vaak minder dan 10 procent, terwijl het rendement van elektrisch gereedschap circa 80 procent is. Pneumatisch gereedschap verbruikt dus bijna 8 keer zoveel elektriciteit dan elektrisch gereedschap. Door gebruikt te maken van de Palomat Greenline in plaats van een pneumatisch model, wordt er volgens Allmarec ongeveer 80 procent bespaard op het energieverbruik.

Lees ook:
Palletautomaat verbetert ergonomie en veiligheid
Handpallettruck op maat bij drukkerij
Pallets handmatig wikkelen zonder bukken

Reageer op dit artikel