nieuws

Nieuwe firmware voor RFID-printer van SATO

Warehousing

SATO stelt nieuwe firmware beschikbaar voor haar CL4 barcodeprinter voor het afdrukken van ‘smart’-etiketten met passieve RFID-tags. De bijgewerkte software ondersteunt de automatische toewijzing van serienummers die, net als het Global Trade Item Number (GTIN) – het vroegere European Article Number (EAN-13) – op de chip worden geschreven.

Nieuwe firmware voor RFID-printer van SATO

De nieuwe firmware van SATO is op een standaard gebaseerd, die verschillende RFID-chipfabrikanten enkele maanden geleden overeengekomen zijn en die het eenduidige transponder-identificatienummer (TID) vastlegt, dat tijdens het productieproces op de chip wordt aangebracht. Deze standaard is ingevoerd onder de naam Multi-vendor Chip-based Serialisation (MCS) en maakt codering volgens het Serialised Global Trade Item Number SGTIN96 mogelijk. In dit formaat wordt aan het 14-cijferige GTIN-nummer een 38-bit-serienummer gekoppeld, zodat elk artikel een uniek nummer heeft.

Een aanmerkelijk grotere gegevenstransparantie
De CL4-firmware stelt bedrijven in staat deze SGTIN-nummers automatisch toe te wijzen, te beheren en op de chip aan te brengen. De software leest hiervoor de door de fabrikant in de chip geprogrammeerde TID uit en gebruikt deze om eenduidige artikelnummers te genereren. Volgens fabrikant SATO besparen gebruikers hierdoor geld en tijd en profiteren ze van een aanmerkelijk grotere gegevenstransparantie. Duplicaten zijn in dit proces niet mogelijk. Dit levert vooral voordelen op indien bedrijven wereldwijd over meerdere productiefaciliteiten beschikken. Momenteel ondersteunt de CL4-serie met de nieuwe firmware de volgende RFID-chiptypen: Impinj Monza 4 en 5, Alien Higgs 3 en 4 alsmede NXP G2iL.

Lees ook:
SATO lanceert nieuwe serie onderhoudscontracten
SATO komt met smartprinting oplossing
Mobiele printer van SATO in linerless uitvoering

Reageer op dit artikel