nieuws

Nedpack brengt componentenproductie onder in nieuwe divisie

Warehousing

Verpakkingsmachineproducent Nedpack heeft de ontwikkeling en de bouw van standaard componenten ondergebracht in een nieuwe onderneming getiteld: Qimarox. Reden voor deze organisatiewijziging is het verschil in strategie tussen Nedpack en Qimarox. Eerstgenoemde richt zich op eindgebruikers en de nieuwe divisie houdt zich bezig met system integrators en original equipement manufacturers.

Nedpack brengt componentenproductie onder in nieuwe divisie

De groei van Nedpack wordt volgens eigen zeggen vooral veroorzaakt door het enorme succes van de Prorunner mk5, de verticale conveyor die de afgelopen jaren versneld is doorontwikkeld en in 2012 behoorde totéén van de genomineerden voor de Logistica Award.

Mk5 is wereldwijd succesvol

Doordat de kostprijs van deze machine flink is verlaagd, is volgens het bedrijf de vraag naar deze verticale transporteur fors gestegen. System integrators uit verschillende branches maken, zo meldt het bedrijf uit Harderwijk, inmiddels gebruik van de Prorunner mk5. De volcontinu lift met een sorteermogelijkheid heeft een gepatenteerde aandrijfsysteem en draait wereldwijd bij tientallen bedrijven in voornamelijk eindverpakkingslijnen en opslag- en orderverzamelsystemen.

Qimarox richt zich op standaard componenten

Als gevolg van het succes van deze machine heeft Pieter Hannessen, oprichter van Nedpack, besloten om de componentendivisie onder te brengen in Qimarox. Hiermee ontstaat een bedrijf dat zich alleen nog maar richt op het ontwikkelen en vervaardigen van standaard componenten die uitsluitend via system integrators en original equipment manufacturers (OEM’ers) worden verkocht. “We willen de ingeslagen koers versneld doorzetten. Net als de Prorunner mk5 hebben we nu ook onze palletiseermachine Highrunner mk7 flink doorontwikkeld en verbeterd. Ook de kostprijs van deze machine is nu flink gereduceerd”, aldus Pieter Hannessen.

Onafhankelijke system integrator

De dagelijkse leiding van Qimarox komt in handen van Jaco Hooijer, die tot nu toe verantwoordelijk was voor de salesactiviteiten binnen Nedpack. Nedpack zelf zal voortaan verder opereren als onafhankelijke system integrator en serviceverlener voor end-of-line-systemen in de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. De leiding van deze divisie komt in handen van Jelle Deelman.

Reageer op dit artikel