nieuws

Mini-uitvoering en stoel met hoge rug van Columbus

Warehousing

Stoelenleverancier en –fabrikant Savas Seating levert sinds kort twee nieuwe soorten Columbusstoelen voor (hef)trucks en machines. Het gaat om een mini-uitvoering voor kleine trucks en machines en om een stoel met een verhoogde rug. Bij dit laatste model is het mogelijk om een drie- of vierpuntsveiligheidsgordel te monteren.

Mini-uitvoering en stoel met hoge rug van Columbus

De Columbus-range bestaat uit negen verschillende typen stoelen. Deze stoelen zijn in samenwerking met TNO ontwikkeld voor onder andere het rijden op (hef)trucks. Inmiddels rijden er meer dan 10.000 heftruckchauffeurs op één van de varianten. De nieuwe Columbus ‘mini’ is een afgeleide van de Columbusstoel en speciaal bestemd voor kleine trucks en machines met weinig ruimte. De stoel is modulair te gebruiken en uitgerust in versies met en zonder vering, waarbij de belangrijkste ergonomische voordelen van de stoel intact zijn gebleven.

Stoel met het beste comfort en de grootste veiligheid
De nieuwe Columbus V71 is afgeleid van dezelfde  Columbus, maar heeft een verhoogde rug. Bij deze stoel is het tevens mogelijk om een drie- of vierpuntsveiligheidsgordel te monteren. Bij een aanrijding blijft de chauffeur dan goed in de stoel zitten en slaat hij niet met zijn hoofd op het stuur. Als er in een truck of machine voldoende ruimte aanwezig is, is dit de stoel met het beste comfort en de grootste veiligheid. De mini is verkrijgbaar bij Savas vanaf 375 euro, de high back V 71 vanaf 1400 euro.

Lees ook:
Hoe comfortabel zit je op een stoel op de Logistica?
Citronas kiest heftruckstoel met wegdekherkenning
Nieuwe serie Recaro-stoelen

Reageer op dit artikel