nieuws

DPD opent hub in Lodz met sorters van Vanderlande

Warehousing

Expres- en pakketdienstverlener DPD heeft bij Lodz in Polen onlangs één van de grootste sorteerfaciliteiten van Oost-Europa geopend. Vanderlande Industries uit Veghel heeft in deze hub drie sorteersystemen, met een totale waarde van 16 miljoen euro geïnstalleerd, die artikelen van allerlei verschillende formaten kan sorteren, van los geladen kleine pakketten tot en met grote pakketten tot maximaal 31,5 kilo.

DPD opent hub in Lodz met sorters van Vanderlande

DPD heeft gekozen voor de combinatie van twee crossorter 1500-systemen en één crossorter 700 van Vanderlande Industries. Met een slimme combinatie van spiraalgoten kan, zo meldt het bedrijf uit Veghel, elke sorter naar iedere bestemming sorteren. Deze aanpak zorgt volgens Vanderlande voor een hoge verwerkingscapaciteit op een minimale ruimte.

35.000 pakketten per uur
Het totale material handling systeem bestaat uit vier communicatieroutes: twee hoofdsorters, één kleine sorter voor lichte pakketten tot vijf kilogram en een lagere route voor ‘non-conveyables’. De twee hoofdsorters kunnen samen tot 35.000 pakketten per uur aan.

Investering: 32 miljoen euro
Volgens DPD, onderdeel van het Franse La Poste, is de faciliteit bij Lodz waarvan de bouw 32 miljoen euro bedroeg de grootste investering van het bedrijf tot op heden in Midden- en Oost-Europa. Het sorteercentrum is gebouwd op een terrein van negen hectare. Het magazijn heeft een omvang van 13.500 vierkante meter en 2.500 vierkante meter aan kantoorruimte.

Driehonderd voertuigen per nacht
Het sorteercentrum kan volgens DPD driehonderd voertuigen per nacht afhandelen. De eerste pakketten komen negen uur ’s avonds bij het distributiecentrum aan en de laatste pakketten verlaten het pand drie uur ‘s nachts.

Toekomstige groei ondersteunen
DPD heeft de miljoeneninvestering in deze nieuwe hub en sorteeroplossing volgens eigen zeggen gedaan om een andere visie op het netwerk te kunnen ontwikkelen en om toekomstige groei te ondersteunen. “Deze sorteerfaciliteit betekent een fikse kwaliteitsverbetering voor de Poolse expres- en pakketindustrie”, zegt Rafał Nawłoka, president van DPD Polen. “De investering is gedaan op een locatie in het hart van Polen, waar alle grote binnenlandse communicatieroutes bijeen komen.”

Drie projecten voor DPD
Voor Vanderlande betekent dit in korte tijd het tweede project in opdracht van DPD in Polen. Eind vorig jaar opende DPD in Etten-Leur een hub dat ook gebruik maakt van sorteertsystemen van het bedrijf uit Veghel. Volgend jaar volgt, zo meldt Vanderlande, nog een derde hub van DPD in Duitsland.

Reageer op dit artikel