nieuws

Tesla Motors opent EDC in Tilburg

Warehousing

Het Amerikaanse Tesla Motors opent in december in Tilburg haar Europese distributiecentrum. Tilburg wordt hierdoor de strategische locatie in Europa voor deze marktleider op het gebied van elektrische voertuigen.

Tesla Motors opent EDC in Tilburg

Vanuit het distributiecentrum (19.000 vierkante meter ) zullen onder meer de logistiek, spareparts en het onderhoud van Tesla producten in Europa plaatsvinden. Ook de Model S van Tesla rijdt straks, na de laatste montagehandelingen vanuit Tilburg Europa in.

“Tilburg is onze strategische mijlpaal voor Europese uitbreiding. De centrale ligging van Tilburg maakt dat we in de nabijheid van onze grootste markten gevestigd zijn”, aldus Joost de Vries, vice president Global Services van Tesla Motors.

Intensieve samenwerking

Tesla’s keuze voor Tilburg is tot stand gekomen in samenwerking met BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij), NFIA, gemeente Tilburg, CBRE Group (als vastgoedadviseur van Tesla) en  DTZ Zadelhoff (als vertegenwoordiger van eigenaar pand). De komst van het EDC levert ruim vijftig banen op.

Reageer op dit artikel