nieuws

Still wint Duitse Ecodesign-prijs

Warehousing

Still heeft met de RX 70 Hybride de Ecodesign-award gewonnen in Duitsland.

Still wint Duitse Ecodesign-prijs

De RX70, de eerste hybride serietruck, heeft volgens de jury een uitstekend ecologisch ontwerp, dat zich uitstrekt over de gehele levenscyclus. Dankzij de toepassing van zogenoemde super caps in deze machine wordt de remenergie werkelijk benut en daalt het brandstofverbruik aantoonbaar. Succesvol en kostenbesparend intern transport valt en staat volgens.

De Ecodesign prijs is in het leven geroepen door het Duitse Ministerie van Milieu en het Milieuagentschap en bedoeld voor producten waarvan het ontwerp is gericht op het voorkomen van schadelijke milieueffecten. In totaal waren 140 bedrijven in diverse categorieën genomineerd.

Beloning
“Het is een prijs die voor ons van bijzondere waarde is, omdat niet alleen het product, maar onze complete productfilosofie die daaraan ten grondslag ligt wordt beloond”, reageerde bestuursvoorzitter Bert-Jan Knoef nadat hij de Ecodesign uit handen kreeg van de Duitse staatssecretaris voor Milieu, Ursula heinen-Esser.

Principe
“Voor STILL is verantwoordelijkheid voor het milieu een integraal onderdeel van de bedrijfsprincipes. Het strekt zich uit van onze productieprocessen tot de inzet van onze producten en het eventuele hergebruik. Deze award laat zien dat we op de goede weg zitten”, aldus Knoef.

Reageer op dit artikel