nieuws

Palletshuttle-systeem voor opslag in diepe kanalen

Warehousing

Kardex Stow komt met een palletshuttle-systeem dat een oplossing biedt voor de opslag van pallets in diepe kanalen. De drager van deze shuttle zorgt ervoor dat pallets binnen een specifiek aangepaste magazijnstellingstructuur zodanig getransporteerd worden, dat de opslagcapaciteit geoptimaliseerd wordt. Ondertussen kan de heftruck andere taken uitvoeren.

Palletshuttle-systeem voor opslag in diepe kanalen

Het zogeheten StowAtlas pallet shuttlesysteem van Kardex Stow bestaat uit een specifiek ontworpen stelling en een mobiele shuttle. Deze shuttle, werkend op batterijen, rijdt op rails de opslagkanalen in voor het laden en lossen van pallets.
De shuttle wordt door een heftruck naar zijn locatie aan het begin of het einde, in geval van een open achterzijde, van een kanaal getransporteerd. Eenmaal op zijn startpositie, voert de shuttle zijn laad- en losopdrachten uit zonder dat daar een mens aan te pas hoeft te komen.

Oplaadbare batterijen
Deze opdrachten worden door de heftruckchauffeur met een afstandsbediening doorgegeven. Als de taken zijn afgerond, keert de shuttle terug naar zijn startpositie en is dan klaar om verplaatst te worden naar een nieuwe locatie voor één of meerdere nieuwe taken. Elke shuttle-eenheid heeft oplaadbare batterijen, waardoor de stelling niet voorzien hoeft te worden van een ingebouwde stroomtoevoer.

Inzetbaar in nieuwe en bestaande situaties
Door meerdere shuttles in een stelling in te zetten worden volgens Kardex Stow de prestaties aanzienlijk verhoogd. Het shuttle systeem is inzetbaar in zowel nieuwe als bestaande installaties en is tevens onafhankelijk inzetbaar van het aantal en de diepte van kanalen. Dit geautomatiseerde systeem garandeert de hoogst mogelijke opslagdichtheid.

Hergebruik van remenergie
Duurzame batterijen die een maximale levensduur garanderen zijn standaard. Bovendien wordt de remenergie hergebruikt, zodat de levensduur verlengd wordt. Het elektromechanisch liftapparaat is eenvoudig te onderhouden en geschikt voor cold-storetoepassingen. LIFO of FIFO zijn mogelijk, ook binnen dezelfde installatie.

Technische kenmerken:
Snelheid: 0.8 m/s geladen – 1 m/s ongeladen
Laadcapaciteit: 25 kg – 1.500 kg
Verschillende pallettypes kunnen worden gebruikt (1200×800 mm, 1200×1000 mm, gecombineerd 1.200x (800 en 1.000 mm).
Bedrijfszeker tot -35° C
De kanaaldiepte is onbegrensd

Reageer op dit artikel