nieuws

Mosa neemt dc in gebruik bij Maastricht-Airport

Warehousing

Koninklijke Mosa heeft eind vorige week een nieuw distributiecentrum betrokken bij Maastricht-Airport. De producent van wand- vloer- en façadetegels beschikt nu over een dc met een omvang van 24.000 vierkante meter en biedt ruimte voor de opslag van 30.000 pallets.

Mosa neemt dc in gebruik bij Maastricht-Airport

Met dit distributiecentrum, dat is gevestigd op bedrijventerrein Aviaton Valley, beschikt Mosa in totaal over 44.000 vierkante meter aan opslagruimte. Met deze opslagcapaciteit kan, zo stelt de tegelproducent, snel, flexibel en betrouwbaar uit voorraad aan de Nederlandse en internationale bouwsector geleverd worden.

Steun bij omzetverhoging
Het distributiecentrum bij Maastricht Airport moet de ambitie van Mosa ondersteunen om de komende jaren de omzet verder te verhogen. De opslagcapaciteit en de flexibiliteit nemen met het nieuwe dc volgens de tegelproducent fors toe. Het magazijn is vooral geschikt gemaakt om orders van minder dan één pallet te hanteren.

Flexibele inrichting
Ook is er voor een flexibele logistieke inrichting gekozen waardoor Mosa, volgens eigen zeggen, in alle mogelijke tegels, van zeer klein tot zeer groot, zowel kan in-, -op en uitslaan.

Eigen footprint
Het distributiecentrum is gebouwd op basis van een footprint ontwerp van Mosa zelf. Het distributiecentrum is gebouwd door Bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel en is afgelopen vrijdag officieel opgeleverd.

Huurperiode van 15 jaar
Mosa huurt dit distributiecentrum voor een periode van minimaal vijftien jaar van logistiek vastgoedontwikkelaar WDP Nederland. Het pand maakt deel uit van de Lakeside Portfolio die WDP in maart van dit jaar overnam van Bouwbedrijf Van de Ven.

Focus op internationale projecten
Het afgelopen jaar leverde Mosa tegels in meer dan zeventig landen. Het bedrijf met Koninklijke status richt zich naast de markt van de grootschalige woningbouw en de consumentenmarkt in Nederland vooral op de internationale projectenmarkt.
De belangrijkste markten zijn de landen in West-Europa en de Verenigde Staten. Ook wordt geleverd aan landen als Japan en Australië.

Reageer op dit artikel