nieuws

Jungheinrich neemt WMS-leverancier over

Warehousing

Vanaf 1 januari 2013 is Jungheinrich honderd procent eigenaar van ISA GmbH, een Oostenrijkse fabrikant van softwarepakketten voor ondersteuning van magazijn- en material handling-processen. Het bedrijf blijft wel onder eigen naam opereren in de markt.

Jungheinrich neemt WMS-leverancier over

In 2009 nam Jungheinrich een belang van 25 procent in het aandelenpakket van ISA. Nu is besloten om de onderneming in zijn geheel in te lijven. Twee nog relatief jonge managers uit de Jungheinrich stal, Markus Skof (33) en Markus Heinecker (36) vormen vanaf 1 januari de directie van ISA.

 

Breed pakket aan services

De softwareleverancier telt een personeelsbestand van 70 medewerkers. Het hoofdkantoor zit in Graz. Sinds 1989 brengt het bedrijf oplossingen op de markt gericht op het optimaliseren van warehousingprocessen en het aansturen van interne goederenstromen. ISA doet zelf – naast productontwikkeling – ook projectengineering, implementatie, training en service.

Jungheinrich rekent zichzelf tot de toonaangevende bedrijven op het gebied van material handling wereldwijd. Het bedrijf met hoofdvestiging in Hamburg is vooral bekend van een uitgebreid assortiment vorkheftrucks en magazijntrucks. Daarnaast haalt Jungheinrich steeds meer omzet uit de levering van magazijnstellingen, service en advies. In totaal werken bij het Duitse concern 10.700 medewerkers, waarvan meer dan de helft bij buitenlandse vestigingen. In 2011 bedroeg de totale omzet meer dan 2,1 miljard euro.

 

Lees ook: Heftruckverkopen zijn toegenomen in 2011

Reageer op dit artikel