nieuws

B-Built bouwt grootste vriesmagazijn van Duitsland

Warehousing

Begin dit jaar is B-Built uit Bergen op Zoom gestart met de bouw van wat in Duitsland wordt beschouwd als het grootste geautomatiseerde magazijn voor vriesopslag. Het zogeheten ‘greenfield project’, dat in Rheine wordt gerealiseerd, is door B-Built in 2011 samen met klant Newcold ontwikkeld en ontworpen.

B-Built bouwt grootste vriesmagazijn van Duitsland


Logistiek dienstverlener KLM Logistik uit Rheine wordt de gebruiker van het hoogbouwmagazijn dat nu nog in aanbouw is (zie foto’s) maar na oplevering een hoogte heeft van 37 meter en een opslagcapaciteit van circa 70.000 pallets. In een pand worden door KLM Logistik voornamelijk producten opgeslagen van een grote internationale producent van diepvriesmaaltijden en dessertijs.

Wisselende temperaturen
Bij de bouw van het vriesmagazijn, waarvan de totale kosten geschat worden op 40 miljoen euro, is B-Built als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de complete logistieke schil evenals de infrastructuur en coördinatie van de onderaannemers die betrokken zijn bij dit project. In het hoogbouwmagazijn is het vriesniveau tot maximaal 23 graden onder nul.

Automatisch losssysteem
Naast het hoogbouwmagazijn is er ook circa 5.500 vierkante meter aan laagbouw (11 meter). In dit gedeelte van het magazijn, waar de temperatuur rond de vijf graden Celsius is, vindt het laden en lossen plaats. Ook komt in dit gedeelte van het pand een zogenaamde mixing ruimte evenals kantoor- en technische ruimtes. Volgens KLM Logistik worden met een ingenieus automatisch lossysteem pallets in een volle vrachtauto’s binnen twee minuten gelost.

1,5 miljoen m3 aan opslagruimte
In de afgelopen jaren heeft B-Built (zie ook de Facebookpagina) uit Bergen op Zoom volgens eigen zeggen ruim 1,5 miljoen kubieke meter aan opslagfaciliteiten volgens de design & build formule gerealiseerd met een totale gezamenlijk capaciteit van meer dan 250.000 pallets in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Nederland.

Reageer op dit artikel