nieuws

A-ware vindt onderdak in voormalig BBL-dc in Almere

Warehousing

A-ware vindt onderdak in voormalig BBL-dc in Almere

Kaasbedrijf en logistiek dienstverlener A-ware Food Group centraliseert al zijn activiteiten medio volgend jaar in Almere. Voor het uitvoeren van deze activiteiten heeft de dienstverlener in het rijpen, versnijden, verpakken, opslaan en transporteren van kaas en andere foodproducten het voormalige distributiecentrum van het begin dit jaar ter ziele gegane Black Box Logistics (BBL) overgenomen. De vestigingen in Zeewolde, Tilburg en Rijen sluit A-Ware geleidelijk.


Vlak naast het voormalige BBL dc, gevestigd op logistiek bedrijvenpark Stichtsekant direct aan de A27, bouwt A-Ware ook een nieuw kantoor dat onderdak moet bieden aan 125 medewerkers. Hoe groot het kantoorpand precies wordt, is nog niet duidelijk. Wel is bekendgemaakt door de  dat er in het distributiecentrum een kaaspakhuis komt, een verpakkingslijnen en een opslagruimte voor verpakte kaas.

Medio 2013 operationeel
Jan Anker, bestuursvoorzitter van het familiebedrijf, verwacht de vestiging in Almere medio 2013 te kunnen openen. A-ware Food Group zal de eerder genoemde rijpings- en verpakkingsactiviteiten geleidelijk van de vestigingen in Zeewolde, Tilburg en Rijen naar Almere overhevelen.

Ondersteunende diensten verhuizen ook
Ook verhuizen ondersteunende diensten zoals planning en financiën vanuit Zeewolde en Lopik naar het nieuwe hoofdkantoor in Almere. In nauw overleg met de ondernemingsraad biedt A-ware, naar eigen zeggen, alle betrokken medewerkers een passende functie aan op de nieuwe vestiging in Almere
Het huidige bedrijf ontstond in 2010 door de fusie van Anker Cheese en Bouter Cheese. Het kaasbedrijf wil niet prijsgeven hoeveel het heeft betaald en gaat investeren in de nieuwe vestigingslocatie in Almere.

Extra werkgelegenheid voor Almere
Burgemeester Annemarie Jorritsma zegt in een reactie blij te zijn met de komst van de logistiek dienstverlener. “We bieden als gemeente met Stichtsekant logistieke bedrijven een passend huisvestingsproduct. In het geval van A-ware is gekozen voor een combinatie van een bestaand pand met nieuwbouw op het naastgelegen kavel. Daarbij leidt de komst van A-ware Food Group tot extra werkgelegenheid.”

Lees ook:
Baas Plantenservice en A-Ware krijgen Lean and Green certificaat
Black Box Logistics bouwt tweede dc in Almere
Black Box Logistics trots op nieuw pand

Reageer op dit artikel