nieuws

Zelf werken aan arbeidsveiligheid

Warehousing

Veiligheid in het magazijn is een kwestie van doen. Te beginnen met een goede analyse op basis van een benchmark. BMWT hielp op een seminar bezoekers alvast even op weg. Brian Campfens gaat er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Zelf werken aan arbeidsveiligheid

Campfens is manager logistics bij ECT en verantwoordelijk voor de magazijn van de technische dienst. In zijn team werken 21 mensen. Het magazijn telt 11 shuttlesystemen en is ingericht voor 40.000 SKU’s. “Je ziet jezelf altijd als het beste jongetje van de klas. Toch hadden we laatst een paar incidenten. Eentje ook met langdurig ziekteverzuim. Vanuit het managementteam is toen het initiatief genomen om meer gestructureerd werk te maken van veiligheid.”

Zelf zien waar het bedrijf staat

Het seminar van importeursvereniging BMWT op de Logistica kwam voor Campfens op een goed moment. Onlangs is een start gemaakt met 5S in de organisatie. Campfens is daar enthousiast over en wil proberen bij de medewerkers meer besef te krijgen van schoon en veilig werken om zo puntjes op de i te kunnen zetten.

Jeroen van den Berg liet als spreker tijdens het symposium een tool zien, waarmee ECT een extra stap kan zetten. LoRIET is bedacht als benchmarktool, waar inmiddels ongeveer honderd bedrijven op hebben ingelogd. Ze ontdekten op deze manier hun specifieke score op veiligheidsgebied. Maar ze kregen ook informatie over best practices en ze ontvingen tips om te kunnen verbeteren.

Nog veel te winnen in veiligheid

Campfens gaat na de beurs de tool inzetten om beter inzicht te krijgen. De score wordt ook de nieuwe uitdaging voor hem en zijn team. Van den Berg weet inmiddels, dat bedrijven met de tool in de hand tot interessante verbeteringen kunnen komen. “Misschien dat tot nu toe veel koplopers hebben meegedaan. Want de scores liggen relatief hoog. Maar ik vraag me af of dit een representatief beeld is. Ik ben er van overtuigd, dat er in veel bedrijven nog veel te winnen is op veiligheidsgebied.”

Lees meer nieuws in het Logistica-dossier: www.logistiek.nl/Logistica

Reageer op dit artikel