nieuws

UPS opent 36.000 m2 dc-ruimte voor gezondheidssector

Warehousing

UPS heeft drie distributiecentra aan het totaal aantal dc’s toegevoegd die specifiek zijn ingericht op de gezondheidssector. De uitbreiding met drie panden in de plaatsen Hangzhou, Shanghai en Sydney staat gelijk aan 36.000 m2 aan extra warehouseruimte.

UPS opent 36.000 m2 dc-ruimte voor gezondheidssector

De toevoeging van 36.000 m2 tilt de volledige magazijnoppervlakte van UPS voor de gezondheidssector net over de anderhalf miljoen vierkante meter. Dat de drie nieuwe panden juist in Azië zijn neergezet, is logisch, meent Bill Hook, Vice President Global Strategy, UPS Healthcare Logistics: “Azië is onze snelst groeiende markt voor gezondheidszorg en we zien dan ook een verhoogde activiteit in die regio. Vooral in China, waar een groeiende vraag naar acute en chronische zorgverlening de behoefte heeft aangewakkerd voor een betrouwbare, flexibele en gestandaardiseerde toeleveringsketen om deze dynamische markt te bedienen.”

UPS verwacht aanhoudende vraag naar distributieruimte
UPS, de beoogde koper van TNT Express verwacht dat de groeiende vraag naar distributieruimte in Azië nog wel even aanhoudt: “We zijn van plan om te blijven investeren in Azië en andere regio’s naargelang – en vaak nog vóór – de vraag van de markt. Op die manier willen we de groeistrategieën van onze klanten in sleutelregio’s ondersteunen.”

Hangzhou-magazijn grootste
Van de drie nieuwe vestigingen is die in Hangzhou de grootste. De vestiging is in het derde kwartaal van dit jaar geopend en beschikt over 22.000 vierkante meter aan distributieruimte. De vestiging is bedoeld om het groeiende aantal farmaceutische bedrijven dat hun productie naar China verhuist, te ondersteunen.

Reageer op dit artikel