nieuws

Twin Disc werkt lean dankzij stapelbare XL-bakken

Warehousing

Twin Disc werkt lean dankzij stapelbare XL-bakken

Botenbouwer Twin Disc International heeft dankzij een xl bakkensysteem een flinke stap gezet op weg naar een ‘lean’ productieproces.

Het XL-bakkensysteem van BITO zorgt voor de fabrikant van transmissiesystemen voor scheepvaartmotoren een reductie van het ruimtebeslag als het aantal productschades. Twin Disc heeft de afgelopen tijd lean manufacturing ingevoerd, een gestructureerde aanpak om onder meer de efficiëntie van de productieprocessen te vergroten. Onderdeel van deze aanpak was de zoektocht naar een alternatief bakkensysteem. Twin Disc maakte tot dan toe nog gebruik van zware, logge stalen bakken, waarvan het formaat niet was afgestemd op de inhoud.

 

Inefficiënt

Kleine onderdelen waren nauwelijks terug te vinden in de bakken, terwijl grote onderdelen er niet eens in pasten. Soms raakten producten zelfs beschadigd. Dat de stalen bakken niet stapelbaar waren en geen ruimte boden voor een identificatielabel, zorgde voor groot ongemak. Met de XL-stapelbakken van Bito behoort dat tot het verleden.

 

Afmetingen

Belangrijkste reden om voor deze blauwe XL-stapelbakken van polipropyleen te kiezen zijn de Euro-afmetingen (800 mm lengte x 600 mm breedte x 220 mm hoogte) en het grote binnenvolume van 91 liter. Daarnaast hebben de bakken ergonomisch gevormde, open handgrepen waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Conform de wens van Twin Disc heeft BITO de bakken aan alle vier zijden voorzien van labelhouders. Bovendien zijn alle bakken voorzien van een dubbele bodem, waaraan indien gewenst gemakkelijk palletvoeten kunnen worden geschroefd. Om ook kleinere producten goed te kunnen opslaan, heeft Bito inlegbare scheidingen meegeleverd. De bakken hebben een draagkracht van 200 kilogram en zijn stapelbaar tot 800 kilogram.

Thierry Colassin van Twin Disc: “Dankzij de stapelbaarheid hebben we maar liefst 100 vierkante meter gewonnen. Het gebruik van etiketten op de bakken zorgt ervoor dat we aanzienlijk minder tijd kwijt zijn met zoeken naar producten. Dankzij de kunststof bakken en de inlegbare scheidingen is ook het probleem van de beschadigde onderdelen flink gereduceerd.”

Reageer op dit artikel