nieuws

Transporteur Van der Heijden sluit contract met Jungheinrich

Warehousing

Transporteur Van der Heijden sluit contract met Jungheinrich

Drie generaties van het transportbedrijf van de familie Van der Heijden waren gistermiddag aanwezig op de stand van Jungheinrich om een overeenkomst te sluiten voor de aanschaf van magazijnstellingen en een hoogbouw combitruck. De magazijnstellingen worden volgend jaar maart geïnstalleerd in het nog in aanbouw zijnde Kempisch Logistiek Centrum (KLC) in het Brabantse Hapert.

Drie generaties Van der Heijden, directeur Gert-Jan van der Heijden, vader Servaas en (klein)zoon Niels waren gisteren naar Logistica afgereisd om de overeenkomst met Jungheinrich te bezegelen. Als het Kempisch Logistiek Centrum volgend jaar april is opgeleverd dan beschikt Van der Heijden over circa 5.500 vierkante meter hoogbouwmagazijn.

14.000 locaties
In dit smallegangen hoogbouwmagazijn wil de familie Van der Heijden een smallegangentruck inzetten. “Het gaat om een EKX 515 smallegangen hoogbouwtruck. De magazijnstellingen zullen uiteindelijk over ongeveer 14.000 locaties beschikken”, zegt Roy Dingemans die vanuit Jungheinrich nauw betrokken was bij het rondmaken van de overeenkomst met Van der Heijden.

Transpondertechniek met inductiegeleiding
Volgens Dingemans worden de magazijnstellingen eind februari of uiterlijk begin maart geïnstalleerd in het Kempisch Logistiek Centrum. Dingemans: “Daarnaast krijgt de magazijnvloer de beschikking over transpondertechniek van ons met inductiegeleiding, waardoor op termijn het ook mogelijk is om de truck semi-automatisch met onze magazijnnavigatie te laten rijden door het smallegangenmagazijn.”

Oplevering KLC in april 2013
Het Kempisch Logistiek Centrum (KLC) in Hapert ten zuiden van Eindhoven bereikte onlangs het hoogste punt. Het KLC is een initiatief van Van der Heijden Transport. De oplevering van het pand is gepland in april 2013.

 

Lees meer nieuws in het Logistica-dossier: www.logistiek.nl/Logistica

Reageer op dit artikel