nieuws

SSI Schäfer en RedPrairie vieren jubileum

Warehousing

SSI Schäfer en RedPrairie grijpen de Logistica aan om hun jubileumfeestje te vieren. De WMS-leverancier is 25 jaar actief in Nederland en de magazijninrichter, die het levenslicht zag in 1937, viert het 75-jarig jubileum. De eerste beursdag begon gisteren voor beide jubilerende bedrijven met gebak.

SSI Schäfer en RedPrairie vieren jubileum

Voor RedPrairie is het overigens dubbelfeest want de grootste WMS-leverancier van Europa nam eerder deze maand JDA Software Group over. “Met deze overname kunnen we ons nog meer richten op end-to-end supply chain oplossingen”, zegt Jan-Paul Boos, vice president EMEA Sales bij RedPrairie. Om het 25-jarig jubileum in Nederland te vieren is RedPrairie de eerste beursdag begonnen met gebak. RedPrairie kreeg in Nederland 25 jaar geleden vaste voet aan de grond met de overname van het softwarebedrijf Face. “De belangrijkste overname voor ons in Nederland was die van Marc Global in 2006. Voor wat betreft Europa hebben we op dit moment 13 procent van de WMS-markt in handen, waarbij wel aangetekend moet worden dat deze markt heel gefragmenteerd is met veel lokale aanbieders.

Complementair
Met de opmerkelijke overname recent van het in omzet grotere JDA, is RedPrairie in een keer een voorname speler op de supply chain software markt. Boos:“JDA heeft een jaaromzet van 700 miljoen dollar en wij 400 miljoen. JDA heeft bovendien 3.000 werknemers wereldwijd en wij moeten het doen met 2.000. Met een gemiddelde omzet van 1 miljard dollar zitten we nu in de markt in een middenpositie achter gevestigde partijen als Oracle, SAP en Microsoft.” Volgens Boos zijn RedPrairie en JDA 90 procent complementair aan elkaar. “JDA is binnen de retail sterk in end to end oplossingen zoals plannings- en forecasting tools en software op het gebied van winkelinrichtingen. Met onze best of breed WMS-oplossing zorgt dat voor een wat wij noemen best-of-suite op het gebied van supply chain software. Alleen op het gebied van TMS bestaat er overigens enige overlap.”

WMS-oplossing presenteren

Tijdens deze Logistica wil RedPrairie zich met haar oplossingen vooral richten op de belangrijkste klanten namelijk logistiek dienstverleners en retailers. Boos: “We willen vooral WMS-oplossingen presenteren waarmee deze bedrijven hun multichannel activiteiten eenvoudiger kunnen integreren in hun bestaande activiteiten. Een WMS-klant van ons ASOS, een groot online fashionbedrijf uit Engeland, zal hierover meer vertellen morgenmiddag in Theater Oranje.”

 

75 jaar hoogtepunten

SSI Schäfer grijpt het jubileum aan met de presentatie van een jubileumbrochure met daarin in tekst en beeld de hoogtepunten van de afgelopen 75 jaar. Ook hangen er op de stand van SSI Schäfer banners met daarop historisch fotomateriaal van de fabriek van de Duitse magazijninrichter. “Het jubileumfeest wordt voornamelijk in Duitsland gevierd maar in Nederland willen we er ook aandacht aan besteden. De Logistica is dus eigenlijk ons jubileumfeestje”, zegt Ramona Fredriks (Media en Marketing) van SSI Schäfer.

Tijdens de beurs legt Schäfer vooral de nadruk op het nieuwe Fulfillment Factory-concept en het palletshuttlesysteem Orbiter. “We hopen met dit systeem vooral de aandacht te trekken want we merken dat het hier in Nederland nog relatief onbekend is.”

 

Lees meer nieuws in het Logistica-dossier: www.logistiek.nl/Logistica

Reageer op dit artikel