nieuws

Rubber wiel voor hygiënische omgeving

Warehousing

Colson Europe, fabrikant en leverancier van zwenk- en bokwielen voor de industrie, demonstreert op de komende Logistica onder andere een synthetisch rubber wiel, met als naam Performa. Dit wiel is bijzonder geschikt voor toepassingen waar duurzaamheid en hygiëne hand in hand gaan.

Rubber wiel voor hygiënische omgeving

Een wiel met een rubberband wordt in veel bedrijfstakken als transportwiel toegepast, met name in de voedselverwerkende industrie. Het loopt licht, geruisloos en overwint gemakkelijk drempels en oneffenheden. Natuurrubber is echter minder bestand tegen oliën, vetten en agressieve schoonmaakmiddelen. Hierdoor wordt de levensduur van zo’n wiel aanzienlijk verkort. Tevens is het nalaten van strepen op de werkvloer vanuit het oogpunt van hygiëne, steeds vaker ontoelaatbaar.

Duurzaam en hygiënisch
Daarom ontwikkelde Colson Europe  het Performa synthetisch rubber wiel. Dit wiel is volgens de fabrikant bijzonder geschikt voor toepassingen waar duurzaamheid en hygiëne hand in hand gaan Het beschikt over de volgende eigenschappen: zeer elastisch en geruisloze rijeigenschappen, bestand tegen oliën, vetten en logen, verkrijgbaar in streeploze antistatische uitvoering, geen afplatting na langdurig stilstaan, zowel zwenkvorken als wielen met stalen of rvs kogellagers verkrijgbaar en door een hele goede afdichting zijn deze wielen stof-, vuil- en spatwaterbestendig.

Info: www.colson-europe.com
Hal 9, stand B029

Reageer op dit artikel