nieuws

Logistica opent met hoge verwachtingen

Warehousing

Moeilijke economische tijden zijn het. Toch gaat de beurs met veel enthousiasme van start. Vier dagen lang is de Jaarbeurs in Utrecht de plek om logistieke innovatie op te snuiven.

Logistica opent met hoge verwachtingen

BMWT-directeur Anton van Loon deed vanochtend de officiele opening samen met zijn collega van TLN, Peter Sierat, en EVO-directeur Machiel van der Kuijl. De openingshandeling werd verricht door een AGV, geleend van Toyota Material Handling.

 

Representatief aanbod van de branche

Van Loon toonde zich buitengewoon optimistisch over de Logistica. “Deze branche laat zien over enorm veel veerkracht en vitaliteit te beschikken. De kwaliteit van het aanbod is hoger dan drie jaar geleden. Met name in de heftrucksector zijn alle grote partijen weer present. Dit is een representatieve beurs.”

 

Omvangrijk inhoudelijk programma

Ook over het inhoudelijke programma naast de beurs is Van Loon positief gestemd. Het is een komen en gaan van sprekers op de twee Scala’s, in het seminarprogramma in de theaters Rood, Geel en Blauw, maar ook her en der op de beursvloer.

 

EVO is behalve standhouder ook inhoudelijk betrokken bij de beurs. Wat Van der Kuijl betreft staat veiligheid in combinatie met efficiency centraal. Op dat punt is nog progressie te boeken, volgens de EVO-voorman. Dagelijks geeft de verladersorganisatie een presentatie in Theater Rood om 13.00 uur. De titel is ‘Top 10 magazijn verbetertips’ en de rol van de leidinggevende om een veilige werkvloer te creëren.

 

Voorregistratie is goed verlopen

De beursorganisatie heeft voor Logistica en ICT & Logistiek in totaal 260 standhouders ingeschreven. Over het aantal te verwachten bezoekers bestaat nog niet veel duidelijkheid, al is de voorregistratie goed verlopen zeker de laatste dagen. In 2009 trok de beurs ruim 21.000 bezoekers. Dit keer is de beurs een dag korter. De organisatie zegt tevreden te zijn met een bezoekersaantal van 18.000, gezien de dalende tendens in bezoekersaantallen bij vakbeurzen.

 

Lees hier al het beursnieuws in het dossier.

Reageer op dit artikel