nieuws

Kempisch Logistiek Centrum bereikt hoogste punt

Warehousing

Het Kempisch Logistiek Centrum (KLC) in Hapert ten zuiden van Eindhoven heeft afgelopen dinsdag het hoogste punt bereikt. Het KLC is een initiatief van de Brabantse logistiek dienstverleners Van der Heijden Transport, Daris Expeditie en Van Dingenen. Ook Schippers een bedrijf dat agrarische benodigdheden levert vindt onderdak in het nieuwe KLC.

Kempisch Logistiek Centrum bereikt hoogste punt

De bouwwerkzaamheden aan het Kempisch Logistiek Centrum (KLC) zijn half oktober gestart. Het terrein waar het pand verrijst, heeft een omvang van ruim 11,7 hectare met daarbij nog een uitbreidingsmogelijkheid van 1 hectare. Het KLC grenst direct aan de snelweg A67 en is gevestigd op het Kempisch Bedrijvenpark in de gemeente Hapert, ten zuiden van Eindhoven.

Truckrestaurant en -werkplaats
De logistiek dienstverleners en Schippers gaan zich vestigen in het logistieke centrum. Het pand beschikt daarnaast over een parkeerplaats voor trucks met restaurant en facilitypoint, een truckwerkplaats, een truckwash en bandensteunpunt en een dieselpomp voor zakelijk verkeer.

Centraal punt transportsector
Burgemeester Boy Swachten van de gemeente Bladel, waar Haps deel van uitmaakt, is trots op het initiatief. “Het Kempisch Logistiek Centrum wordt een centraal punt voor de transportsector. Met al deze logistieke voorzieningen op een locatie zet je de Kempen in de transportwereld goed op de kaart.”

Minder transportbewegingen dankzij KLC
Voor directeur Ad Daris van Daris Expeditie levert de ligging nabij de drukke transportas A67 een groot voordeel. “Dat we direct aan de snelweg zitten levert ons veel tijdwinst op. En zaken als de truckwash en voorzieningen kunnen we delen met andere transporteurs. De nieuwe locatie scheelt ook Van der Heijden Transport en Logistiek zo’n 250.000 kilometer per jaar. “Deze transportbewegingen hoeven straks niet door de dorpskern van Bladel dat het wegennet voor een deel ontlast, aldus directeur Gert-Jan van der Heijden.

April 2013 ingebruikname
Volgens planning nemen de de bedrijven in april volgend jaar het logistiek centrum in gebruik. De truckparking is vanaf 1 januari volgend jaar geopend. De bouw van het truckrestaurant begint zodra een exploitant gevonden is. Gesprekken daarover lopen nog.

Reageer op dit artikel