nieuws

Infotheek verplaatst logistiek naar ander gebouw

Warehousing

IT-leverancier Infotheek verplaatst haar logistieke activiteiten naar een ander gebouw. Het Leidse bedrijf zal zijn intrek nemen in het voormalige dc van de Zweedse modeketen H&M in Leiden. In februari volgend jaar wordt gestart met de verbouwing van het pand.

Infotheek verplaatst logistiek naar ander gebouw

Om verder door te kunnen groeien zocht Infotheek al enige tijd naar een geschiktere locatie en vond deze in het voormalige dc van H&M. Chief operations officer Jordy Kool: “Dit dc biedt ons de mogelijkheid om alle logistieke werkzaamheden onder één dak te huisvesten. Door alle voorraad en bijbehorende werkzaamheden te centraliseren, maken we een grote efficiëntieslag en zijn we in staat om de dienstverlening richting klanten te optimaliseren. Daarnaast hebben we na de in gebruikname van ons nieuwe centrale magazijn ook meer ruimte om een grotere, en meer diverse, IT-hardware voorraad op te slaan.”

Afgelopen vier jaar sterk gegroeid
Het toekomstige dc van Infotheek is gevestigd op het bedrijvenpark Roomburg in Leiden en ligt pal aan de rijkswegen A4 en N11. Het pand is circa 16.000 m2 groot. Het huidige hoofdkantoor van Infotheek blijft bestaan en zal voornamelijk plaats bieden aan de commerciële afdelingen van het bedrijf.

Ruim 350 medewerkers
Infotheek is leverancier van hardware en IT-diensten. Het bedrijf is de afgelopen vier jaar sterk gegroeid en opende sinds 2009 kantoren in België, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden, terwijl de omzet tussen 2009 en 2012 jaarlijks met meer dan 30 procent toenam. Telde het personeelsbestand in 2009 nog 160 medewerkers, tegenwoordig heeft Infotheek ruim 350 medewerkers in dienst.

Reageer op dit artikel