nieuws

Franse supermarktreus automatiseert orderpicking

Warehousing

E. Leclerc de grote supermarktketen in Frankrijk, stapt over op geautomatiseerde orderverzamelingssystemen. De Franse supermarktreus neemt geen halve maatregelen.

Franse supermarktreus automatiseert orderpicking

SCAPAlsace, dochtermaatschappij van E. Leclerc, die de orders pikt voor de supermarktketen, wil het volledig geautomatiseerde systeem in 2014 operationeel hebben. Witron mag de technieken leveren en implementeren. Naast Order Picking Machinery voor de orderverzameling van cases, DPP (Display Pallet Picking) voor de orderverzameling van halve pallets direct in het hoogbouwmagazijn investeert het Franse bedrijf in een volledig geïntegreerd Layer-Picking-System voor de levering van snellopers. aan E. Leclerc-hypermarkten. Ook komt er een CPS (Car Picking System) voor de orderverzameling van volumineuze artikelen.

Met de nieuwe vestiging nabij Colmar verzorgt SCAPAlsace in de toekomst circa 50 hypermarkten en 50 supermarkten en e-commerce pick-up points met bijna 10.000 artikelen uit het droge kruidenierswarenassortiment in de distributiegebieden Elzas, Lorraine, Franche-Comté en Bourgogne.

E commerce
E.Leclerc e-commerce orders worden verzameld bij zogenoemde “drives”, kleine lokale orderverzamelmagazijnen van ongeveer 1.500 m², -2.000m². Deze drivers dienen ook als afhaalpunten (drive-in).

Ergonomie
Said Bindou, directeur van het distributiegebied SCAPAlsace over de geplande investering: “Dat is voor ons een vernieuwende en strategische stap met betrekking tot rendabiliteit, orderverzamelkwaliteit, orderverzamelcapaciteit en met name werkplekergonomie, zowel in de logistiek als ook in onze filialen. De toekomstige veranderingen in onze branche maken deze beslissing noodzakelijk.”

Transportvolume
Om het transportvolume niet te verhogen stapt het bedrijf over op dubbellaags laden, wat nogmaals een gereduceerde pallethoogte van 1,2 meter en een stijging van 50 procent van het palletvolume betekent, aldus Bindou  “Voor onze productiviteit is het van doorslaggevend belang dat we deze extra pallets dan automatisch kunnen verzamelen en transporteren.”

Reageer op dit artikel