nieuws

Enkel klanten mogen kapotte CC-onderdelen wisselen

Warehousing

In de toekomst mogen alleen klanten van Container Centralen (CC) kapot CC-materiaal van Deense containers omwisselen. Het aantal onderdelen dat zij mogen vervangen, wordt gebaseerd op het aantal items waarvoor een contract is afgesloten met CC. De nieuwe maatregel wordt ingevoerd op 1 februari 2013.

Enkel klanten mogen kapotte CC-onderdelen wisselen

De maatregel is ontwikkeld op initiatief van de ’Captain’s Group’, die bestaat uit CEO’s van organisaties binnen de Europese sierteeltsector, en ontwikkeld door CC en een taakgroep met daarin de belangrijkste marktspelers. Vanaf februari volgend jaar worden uitsluitend CC-klanten in de gelegenheid gesteld kapot CC-materiaal om te wisselen. Dit betekent dat al het kapotte CC-materiaal dat wordt aangeboden nauwkeurig wordt geregistreerd. Alle depots in Europa gaan de nieuwe procedure volgen. Binnenkort worden de CC-klanten hierover per brief gedetailleerd geïnformeerd.

Drie keer per jaar klantenraadbijeenkomsten
Daarnaast gaat CC drie keer per jaar klantenraadbijeenkomsten organiseren. De eerste bijeenkomst vindt plaats in het eerste kwartaal van 2013. Deze raad vertegenwoordigt deelnemers uit organisaties in de Europese transport-/logistieke en sierteeltsector. De raad gaat relevante kwesties behandelen met betrekking tot de activiteiten en verdere ontwikkeling van het CC Pool Systeem en moet volgens CC voor een nauwe dialoog tussen CC en de markt gaan zorgen.

Ontwikkeling van een ‘copy-proof’ plaat
Het projectteam dat aan de ontwikkeling van een ‘copy-proof’ plaat werkt, vordert volgens verwachting. Dit houdt in dat CC hierover in het eerste kwartaal van 2013 terugkoppeling kan geven aan haar klanten.

Lees ook:
Container Centralen weigert reparatie van namaakplaten
Container Centralen verbetert containerplanken
Container Centralen wil klantenraad oprichten

Reageer op dit artikel