nieuws

Engelse vermogensbeheerder koopt Philips Lighting dc

Warehousing

Delin Capital Asset Management (DCAM) heeft voor 15 miljoen euro het distributiecentrum gekocht dat Philips Lighting huurt op logistiek bedrijvenpark Flight Forum in Eindhoven. De Engelse vermogensbeheerder heeft het dc aangekocht namens het fonds Capital Preservation Portfolio I.

Engelse vermogensbeheerder koopt Philips Lighting dc

De verkoper van het Veiligste Magazijn van dit jaar is het Europa Immobiliare No.1 Fund, dat wordt bestuurd door de vastgoed investeerders Cordea Savills en Vegagest SGR. Het distributiecentrum (DC 1 Brabant) wordt gehuurd door Phillips Lighting op logistiek bedrijvenpark Flight Forum. De aankoop is gedaan tegen een yield van ongeveer 8 procent.

Focus op logistiek vastgoed
DCAM is een op het Britse Kanaaleiland Jersey geregistreerde real estate investment advisor en asset manager met een focus op logistiek vastgoed in het Verenigd Koninkrijk, België en Nederland, waar in het laatstgenoemde land ligt de focus op de mainports Schiphol en de haven van Rotterdam.

Eerste aankoop
De aankoop van het distributiecentrum op Flight Forum is de eerste binnen het fonds Capital Preservation Portfolio I waarvoor 200 miljoen euro is opgehaald. De totale investeringscapaciteit van het fonds bedraagt ongeveer 400 miljoen euro.

Reageer op dit artikel