nieuws

DB Schenker Leipzig verdubbelt capaciteit

Warehousing

DB Schenker Logistics gaat zijn capaciteit in Leipzig verdubbelen. De Duitse logistieke reus opent ten noorden van Leipzig extra warehouse om aan de vraag naar BMW onderdelen in China en Zuid Afrika te voldoen.

DB Schenker Leipzig verdubbelt capaciteit

De uitbreiding, die in de zomer van 2013 klaar moet zijn, levert 700 extra banen op. Op dat moment werken zo’n 1300 mensen bij DB Schenker aan de voorraadbeheer van BMW fabrieken in China en Zuid Afrika. De dc van DB Schenker.

Leipzig verzorgt ruim een jaar de logistieke diensten voor BMW. Het huidige dc, ontwikkeld door Goodman, heeft een oppervlakte van 63.000 vierkante meter.

Sinds de zomer van 2011 heeft het dc zo’n achtduizend componenten voor BMW modellen ontvangen, verpakt en verscheept.  Vijftig containers per dag verlaten het logistieke centrum. De containers worden verscheept per boot en trein naar Rosslyn in Zuid Afrika en Shenyang in China.

Reageer op dit artikel