nieuws

Amazon vervangt mensen door robots

Warehousing

Bij het Amerikaanse Amazon.com wordt de inzet van mensen tot een minimum beperkt. Robots nemen het werk van de orderpickers over waar mogelijk.

Amazon vervangt mensen door robots

In de dc’s maakt het webwarenhuis gebruik van het Kiva systeem;slimme robots die onvermoeibaar orders voorbereiden. Amazon.com kocht dit jaar de robotfabrikant Kiva Systems voor een kleine 775 miljoen dollar.

Kostenbeheersing

Door Kiva Systems integraal onderdeel van de organisatie te maken, kan Amazon meer aandacht geven aan efficiency en kostenbeheersing. De robots kunnen straks met gemak de enorme stroom kerstbestellingen verwerken.

Timberland

Timberland is in Nederland het eerste bedrijf dat gebruik maakt van het Kiva systeem. In het EDC in Almelo, dat in juni dit jaar werd geopend, rijden 130 ‘pods’ die eigenhandig dozen aflevert bij het juiste orderpickstation.

Reageer op dit artikel