nieuws

Amazon bouwt mega dc in Noord-Frankrijk

Warehousing

De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon.com opent volgend jaar een vierde distributiecentrum in Noord-Frankrijk. Het dc, dat een omvang heeft van maar liefst 90.000 vierkante meter, wordt gebouwd in Lauwin-Planque,pal aan de grens met België. De komst van het dc van Amazon zorgt op termijn voor 2.500 banen in de regio Nord-Pas-de-Calais.

Amazon bouwt mega dc in Noord-Frankrijk

Het nieuwe distributiecentrum, dat door logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman wordt ontwikkeld, is in de tweede helft van volgend jaar operationeel. Naar verwachting is het dc tegen 2015 volledig ontwikkeld. Vanaf dat moment zullen er tijdens de drukste periodes tot 2.500 mensen aan de slag zijn in de magazijnoperatie. Het gaat dan om zowel vaste als tijdelijke banen.
Dankzij het nieuwe distributiecentrum “zullen bestellingen van klanten in het noorden van Frankrijk, en ook in Europa en de hele wereld, gemakkelijker behandeld worden”, stelt Amazon in een toelichting.

Vier Amazon dc’s in Frankrijk
Amazon.com heeft al distributiecentra in Orléans (Noord-Frankrijk), Saran (centraal in Frankrijk), Montélimar en Sevrey (beide in het zuidoosten). Elk centrum heeft tot 1.400 vaste medewerkers. De dc’s in Montelimar en Orléans (met een totaaloppervlak van 106.000 vierkante meter) zijn eveneens ontwikkeld door Goodman en maken deel uit van het Goodman European Logistics Fund (GELF).

Goede ontsluiting snelwegen
De logistiek vastgoedontwikkelaar heeft voor de webwinkelgigant in Europa inmiddels tien distributiecentra ontwikkeld. In Lauwin-Planque, niet ver van de stad Douai, heeft Goodman een grondpositie van 170.000 vierkante meter verworven. De locatie is ontsloten door de snelwegen A21 en A1.

Lees ook:
Amazon laat mega dc bouwen bij Duisburg
Goodman ontwikkelt miljoen vierkante meter distributieruimte

Reageer op dit artikel