nieuws

Terminal Kloosterboer krijgt verrijdbare systemen

Warehousing

Logistiek dienstverlener Kloosterboer Groep heeft voor de uitbreiding van haar Delta Terminal op de Maasvlakte gekozen voor verrijdbare palletopslagsystemen. Reden voor aanschaf is de stijgende vraag vanuit de markt om ook kleinere partijen met een grotere differentiatie aan te bieden. Dit houdt in dat het straks ook mogelijk wordt voor deze klanten om op palletniveau af te roepen bij Kloosterboer.

Terminal Kloosterboer krijgt verrijdbare systemen

Met deze verrijdbare palletsystemen, geleverd door van SSI Schäfer, wordt aan deze vraag tegemoet gekomen. Naast een betere ruimtebenutting hebben verrijdbare systemen het voordeel dat locaties individueel bereikbaar blijven, waardoor een hoge bezettingsgraad mogelijk is en waarbij ook het FEFO (First Expired – First Out)-principe beter gehanteerd kan worden.

Opslagcapaciteit van 10.000 pallets
Het 9.600 vierkante meter grote distributiecentrum van logistiek dienstverlener Kloosterboer krijgt een ruime expeditie, een veterinair keurpunt en acht cellen die geschikt zijn voor zowel koelen als vriezen. De cellen hebben een gezamenlijke opslagcapaciteit van 10.000 pallets, waarbij de pallets tot op een hoogte van 11 meter in de verrijdbare installaties kunnen worden geplaatst. De middels elektromotoren aangedreven verrijdbare wagens verplaatsen elk een gewicht van 320 ton.

Aansturing vanuit het WMS
Na een uitgebreide selectieprocedure gaf Kloosterboer de voorkeur aan het ESX-systeem van SSI Schäfer. De installaties worden aangestuurd door het WMS, waarbij de in- en uitgaande bewegingen van de reachtrucks door het verrijdbare systeem worden geregistreerd en het verrijdbare systeem opdrachten kan ontvangen om de gewenste gangpaden automatisch te openen. Het nieuwe pand van Kloosterboer is op dit moment in aanbouw en wordt naar verwachting medio volgend jaar in gebruik genomen.

Capaciteit van 72.000 palletplaatsen

De verrijdbare palletopslagsystemen worden door SSI Schäfer geïnstalleerd in het tweede vrieshuis dat de Kloosterboer Groep bouwt op de Maasvlakte in Rotterdam. Door deze uitbreiding, waarvan de nieuwbouw afgelopen september is gestart, wordt het bestaande pand van de logistiek dienstverlener op de Rotterdamse Maasvlakte met zo’n 5.000 vierkante meter koel- en vriesruimte vergroot. Daardoor ontstaat een capaciteit van 72.000 palletplaatsen. Op deze manier verwacht Kloosterboer meer en gevarieerde ladingpakketten behandelen in de Rotterdamse haven.

Inspelen groei containermarkt
Met 28 nieuwe dockshelters wil Kloosterboer daarnaast inspelen op de groei van de containermarkt, die in Rotterdam naar verwachting toeneemt door aanleg van de Tweede Maasvlakte, waarvan de eerste fase volgend jaar wordt opgeleverd.

Reageer op dit artikel