nieuws

Palletbox met inklapbare opzetwand

Warehousing

MP Packaging, producent van verpakkingssystemen, brengt een palletbox op de markt met losse inklapbare opzetwanden. Door één van de wanden los te klikken kan de palletbox gevuld of geledigd worden met goederen. Hierdoor kunnen magazijnmedewerkers met de juiste lichaamshouding palletboxen laden en lossen, waardoor ze volgens de fabrikant minder kans lopen op rug- en nekklachten.

Palletbox met inklapbare opzetwand

Van deze inklapbare inloop-palletbox kan tijdens het beladen één wand (optioneel zelfs twee) worden weggelaten. Hierdoor is tijdens het laadproces de palletbox aan één of twee zijden open. De resterende wanden worden tijdens het beladen gebruikt om goederen tegenaan te stapelen.
Magazijnmedewerkers lopen de box in en zetten de goederen op de juiste plaats op de pallet. De producten hoeven niet meer over een rand getild te worden, waardoor volgens de fabrikant diverse lichamelijke klachten worden voorkomen en het ziekteverzuim afneemt.

Ook grote kunnen veilig van de pallet getild worden
Tijdens het lossen worden één of twee wanden verwijderd door klemhaken met de hand los te klikken. Door de goede toegankelijkheid tot de palletbox die hierdoor ontstaat, kunnen ook grote stukken of zware goederen veilig van de pallet getild worden door de box in te lopen. De nieuwe constructie kan op vrijwel het gehele assortiment MP Multiboxen worden geleverd. In hoogte variëren de boxen van 35 cm tot 220 cm (binnenhoogte).

Dubbele netto binnenhoogte
Het is ook mogelijk om met de opzetwanden een palletbox van dubbele hoogte te bouwen. Hiervoor kan er bovenop iedere wand een nieuwe wand worden bevestigd. Dan ontstaat er een dubbele netto binnenhoogte van bijvoorbeeld 1600 of 2200 mm. In zo’n geval kan de voorwand bij laden en lossen nog steeds geheel worden uitgenomen. Tot slot is er ook een versie beschikbaar voor gebruik met nestbare kunststof pallets.

Lees ook:
Palletbox met vaste zijwanden
Slimme palletbox
Schiphorst komt met rollend opslagsysteem

Reageer op dit artikel