nieuws

Munsterman levert vier heftrucks aan Nigeria

Warehousing

Heftruckleverancier Munsterman uit Varsseveld heeft vier Toyota heftrucks geleverd aan een specerijengroothandel in Lagos in Nigeria. De machines zijn zowel uitgerust met een benzinetank als een LPG-installatie. Ze worden gebruikt voor het laden en lossen van vrachtwagens.

Munsterman levert vier heftrucks aan Nigeria

Waarom Nigerianen in Varsseveld heftrucks kopen weet directeur Henny Munsterman ook niet precies. “Waarschijnlijk omdat we de beste heftruckleverancier te wereld zijn”, zegt hij met een glimlach. “Maar misschien ook wel omdat we veel ervaring hebben met de levering van, met name gebruikte, tractors en trucks aan het buitenland.” Munsterman leverde de heftrucks op verzoek van een Duitse tussenpersoon waarmee het bedrijf al jarenlang een goede relatie onderhoudt: “Er werd gevraagd om vier Toyota heftrucks met een bifuel systeem, zodat ze zowel op benzine als LPG kunnen rijden. We hebben hiervoor een offerte gemaakt, waarna het bedrijf er via deze tussenpersoon vier heeft besteld.”

Eenvoudig omschakelen op benzine
Het gaat om vier trucks uit de Tonero serie type 8FGF30 bi fuel. In Lagos worden ze ingezet voor werkzaamheden in een specerijengroothandel, zoals het laden en lossen van vrachtwagens. De machines zullen voornamelijk op LPG opereren omdat de emissies van schadelijke stoffen dan geringer zijn en de brandstofkosten lager. Maar indien gewenst kunnen ze door een schakelaar om te zetten ook op benzine rijden. “We hebben de machines gereedgemaakt en verscheept naar Nigeria”, zegt Munsterman. “Daar zijn ze inmiddels in goede orde ontvangen en operationeel.”

 

Lees ook:

Kühne + Nagel zet hybride heftrucks op beursterreinen in

Toyota lanceert hybride heftruck

Weken wachten op spare parts in Afrika

Reageer op dit artikel