nieuws

Koelsector sluit groot palletcontract met FHG

Warehousing

Palletpooler FHG IPP Logipal mag sinds kort een groot aantal bedrijven in de koelvers sector tot zijn klanten rekenen. Het dochterbedrijf van palletproducent FHG won recent een door de FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie) gefaciliteerde tender voor het vervoer van koelverse producten naar Superunie leden, andere retailers en foodservicebedrijven. Een meerderheid van deze producenten koos voor FHG als palletpooler.

Koelsector sluit groot palletcontract met FHG

In het aangeboden systeem zorgt FHG IPP Logipal ervoor dat zowel gebruikers als ontvangers altijd over de juiste hoeveelheden pallets beschikken. Een speciaal daarvoor ingerichte webportal voorziet in directe communicatie en ondersteuningsmogelijkheden.

Vervanger van DB Europallets
Een van redenen waarom de koelvers sector heeft gekozen om in zee te gaan met FHG-dochter uit Eindhoven, is het gebruik van pallets van 80 bij 120 centimeter. De palletpooler zet dit type pallet steeds vaker in voor de distributie naar retail- en foodservicebedrijven ter vervanging van de DB Europallets.

Kwaliteit gegarandeerd
De 80 bij 120 centimeter pallet heeft volgens de palletpooler als voordeel dat kwaliteit en herkomst zijn gegarandeerd. Dit is bij de Europallets veel lastiger omdat deze niet door één organisatie worden gepoold.

Groeistrategie in koelvers sector
De palletpooler zegt een duidelijke groeistrategie te hebben en verwacht ook in de koelvers sector zijn palletpooling activiteiten verder te kunnen uitbouwen.

Reageer op dit artikel