nieuws

Hubtex bouwt zijlader voor kunststof profielen

Warehousing

Hubtex, fabrikant van zijladers, heeft een speciale meerweg zijlader gebouwd voor Heering Kunststof Profielen uit Dedemsvaart. Dit bedrijf levert kunststof profielen en panelen voor de bouw. De nieuwe zijlader vervangt een verouderd exemplaar en kan tot 6 meter lange lasten in cassettes transporteren.

Hubtex bouwt zijlader voor kunststof profielen

Heering had diverse wensen ten aanzien van de nieuwe machine. Deze moest compact zijn, maar toch een ruime cabine hebben, uitgerust zijn met een batterij van 80 volt batterij, binnen en buiten inzetbaar zijn, beschikken over elastische wielen en een hefvermogen hebben van 4 ton. Hubtex bouwde een zijlader die precies aan deze specificaties voldoet.

Hefvermogen van 4000 kg
De cabine van de zijlader is rondom voorzien van glas en een deur met schuifraam. In de cabine is een spaakstuur gemonteerd, een ergonomische stoel, binnenverlichting, radio en cd-speler. De in eigen fabriek geproduceerde mast heeft tot op een hefhoogte van 6 m, in uitgeschoven positie, een hefvermogen van 4000 kg. Dat is volgens de fabrikant uniek in de zijladermarkt. Verder is de nieuwe machine volledig geschikt voor de openbare weg, met koplampen, remlichten en richtingaanwijzers. Kleine knipperende LED-lampjes verschaffen de truck extra zichtbaarheid.

Geschikt voor standaard cassettes met langgoed
Speciaal aan deze zijlader is volgens de fabrikant de enorme stabiliteit in combinatie met een compact chassis: de hydraulisch verstelbare vorken passen binnen de contouren van de truck, terwijl er toch de standaard cassettes voor langgoed mee vervoerd kunnen worden.

Lees ook:
Hubtex maakt klantspecifieke hefwagen
Hubtex neemt Battioni & Pagani over
Hubtex presenteert robuuste zijlader

Reageer op dit artikel