nieuws

Grolsch keert terug in Groenlo met dc

Warehousing

De nieuwbouw van het distributiecentrum van bierbrouwerij Grolsch op het regionale bedrijventerrein De Laarberg tussen Groenlo en Eibergen is opgeleverd. De Klok Dranken, een volle dochter van de bierbrouwer, neemt intrek in het dc, meldt de Twentse Courant Tubantia.

Grolsch keert terug in Groenlo met dc

In de plaats waar het bier voor het eerst is gebrouwen in 1615, komt nu het nieuwe distributiecentrum van De Klok Dranken. De Klok Dranken heeft nu nog magazijnvestigingen in Babberich en Enschede. De nieuwbouw in Groenlo vervangt deze vestigingen.

Gunstige ligging
De reden voor deze bundeling is dat uit diverse omgevingsanalyses Groenlo als meest geschikte locatie voor de nieuwe dc-vestiging van De Klok Dranken naar voren was gekomen. Groenlo ligt voor Grolsch en De Klok Dranken gunstig qua bevoorrading van klanten in Oost-Nederland.

Historische band
Bovendien ligt het stadje in het hart van het gebied met de grootste klantdichtheid qua evenementen voor de brouwer. Daarnaast hebben ook de personele impact, en dan met name de reistijd voor medewerkers, en de historische band met Groenlo een rol gespeeld bij de keuze voor de stad.

Evenementenservice krijgt ook onderdak
Grolsch vertrok in 2004 uit de brouwerij in Groenlo, maar keert nu dus deels terug met een dranken dc. Ook de evenementenservice van de bierbrouwerij werkt straks vanuit de nieuwbouw. Het distributiecentrum, is gevestigd op een kavel van elfduizend vierkante meter. Het magazijn heeft een oppervlak van 5.500 vierkante meter en er is totaal 700 vierkante meter gereserveerd voor kantoorruimte
Medio volgend jaar wordt het nieuwe distributiecentrum feestelijk geopend. Er gaan in het dc 58 mensen werken.

Reageer op dit artikel