nieuws

Fromm presenteert diverse noviteiten op Logistica

Warehousing

Verpakkingsfabrikant Fromm Nederland presenteert op de Logistica diverse noviteiten. Het gaat onder andere om een uitbreiding van het Airpadsysteem met nieuwe tafelmodellen, een nieuw omsnoerapparaat voor kleine en ronde pakketten en een nieuw milieuvriendelijk opvulsysteem.

Fromm presenteert diverse noviteiten op Logistica

De Airpad van Fromm is een gepatenteerd luchtkusseninpaksysteem, waarmee uit zo weinig mogelijk basismateriaal een maximaal volume wordt gehaald. Airpads bestaan voor 99 procent uit lucht en 1 procent uit recyclebaar kunststof. Ze worden als buffer en luchtkussen in dozen toegepast. Airpads zijn herbruikbaar maar kunnen ook lek worden geprikt. Dan blijft er 1 procent restmateriaal over dat met het bedrijfsafval kan worden afgevoerd.

Twee nieuwe Airpad tafelmodellen
Op de komende Logistica introduceert Fromm Nederland twee nieuwe tafelmodellen met bijbehorende distributiesystemen voor de productie van Airpads: de AP200 en de AP400. Hiermee speelt het bedrijf in op de behoefte van bedrijven die weinig opvulmateriaal gebruiken of die op iedere paktafel een aparte opvulunit willen hebben. Door het toepassen van de diverse accessoires en distributiesystemen, kan Airpad volledig naar wens in ieder logistiek systeem geïntegreerd worden. Daarnaast toont Fromm op de Logistica ook haar vernieuwde distributie-unit  ‘de hopper’ voor de bestaande serie AP500 machines voor grote volumes.

Handapparaat voor omsnoeren van pakketten
Fromm presenteert ook de P380, een handapparaat met kunststofband voor het zegelloos omsnoeren van kleine en ronde pakketten. Tot voor kort was het omsnoeren van dit soort pakketten alleen mogelijk met staalbandapparaten met zegel. Met de P380 kunnen ronde pakketten met een diameter van 240mm of 2x70mm en onregelmatige of kleine pakketten met een vlak van minimaal 80mm zonder zegels worden omsnoerd met polyesterband. Het apparaat wordt pneumatisch aangedreven en verwerkt polyesterband van 13-19 mm met een dikte van 0,4-1,35 mm. De spankracht is traploos instelbaar tussen 600 en 2000 N.

Milieuvriendelijk opvulsysteem
Tot slot introduceert Fromm op de Logistica PaperNuts, een nieuw milieuvriendelijk opvulsysteem. PaperNuts zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal, biologisch afbreekbaar en daarom erg schoon, niet-vervuilend en niet-statisch. Bovendien zijn PaperNuts na gebruik ook weer gemakkelijk te recyclen. Door hun vorm hebben ze een zeer hoge elastische waardoor ze schokken goed dempen.

Snelle verwerking op de inpaklocatie
Het PaperNuts systeem produceert vanaf een rol papier in een hoog tempo (tot wel 4 m3 per uur) kleine, gelijke gedraaide proppen papier, die in een bijbehorende container terechtkomen en daardoor eenvoudig en snel verwerkt kunnen worden op iedere inpaklocatie. Bij de productie van PaperNuts kan worden gekozen uit verschillende soorten papier. Daardoor kan volgens de fabrikant optimaal worden ingespeeld op de fysieke eigenschappen van het te verpakken product en de mate van bescherming.

Info: www.fromm.nl
Hal 9, stand D101

Reageer op dit artikel