nieuws

Duurzame stretchfolie uit groen plastic

Warehousing

Verpakkingsfabrikant Moonen Packaging heeft stretchfolie op de markt gebracht, vervaardigd uit ‘groen’ plastic. Dit plastic wordt gemaakt uit suikerriet, dat tijdens de groei 2,5 kg CO2 per kilo riet opneemt. Het nieuwe, groene, polyethyleen (PE) stretchfolie bestaat voor 60 procent uit hernieuwbare grondstoffen.

Duurzame stretchfolie uit groen plastic

Vorig jaar bracht Moonen voor het eerst verpakkingsmateriaal op de markt dat is gemaakt van groen plastic uit suikerrietafval. Het ging toen om brood- en vleeszakken, die gebruikt worden door landelijke supermarkten. De internationale verpakkingsspecialist uit Weert kondigde toen aan dit duurzame materiaal verder te gaan ontwikkelen. De nieuwe handstretchfolie is een van de eerste resultaten van dit ontwikkelingstraject. Het stretchfolie is 50 cm breed en 20 mm dik. Het materiaal is vooral interessant voor industriële verbruikers. Zij kunnen hiermee een grote stap zetten richting een meer duurzame inkoop van verbruiksgoederen.

Duurzame inkoop van verbruiksgoederen
Directeur Gé Moonen: “We wilden naast HDPE brood- en diepvrieszakken ook andere petrochemische plasticsoorten vervangen door groen plastic. Dit is een van de eerste successen van dit ontwikkelingstraject. We gaan uiteraard verder om ons assortiment te innoveren met dit materiaal en vervangen producten als we daartoe mogelijkheden zien. Zo kunnen ‘groene inkopers’ een steeds groter aandeel van hun portefeuille aan duurzame verpakkingen besteden.”


Om de duurzame stretchfolie bij klein- en grootverbruikers te promoten, stelt Moonen bedrijven gratis een proefrol ter beschikking.

Lees ook:
Paardekooper rekent duurzame verpakking door
Gijs Houdijk: ‘Duurzame verpakking voor de mode-industrie’
Kartonnen verpakking duurzamer dan plastic krat

Reageer op dit artikel