nieuws

Welke zekerheid geeft u medewerkers?

Warehousing

Arbeidsovereenkomsten staan onder druk. Wat in het verleden heel gewoon leek, zal in de toekomst niet meer passen. Maar op veiligheidsgebied mag er zeker geen onzekerheid bestaan. Beide elementen komen aan bod tijdens de Dag van het Magazijn. Doe mee aan de enquête.

Welke zekerheid geeft u medewerkers?

Namens Randstad spreekt Marjolein ten Hoonte tijdens het evenement op woensdag 31 oktober. Dat is de dag waarop tevens de prijs Het Veiligste Magazijn van Nederland overhandigd zal worden aan Scania, Philips DC, of Valeo Services. Want arbeidsveiligheid is meer en meer een essentieel element in de relatie tussen werknemers en logistieke werkgevers.

 

Andere arbeidsovereenkomsten nodig

Volgens Ten Hoonte neemt de behoefte aan compacte en flexibele organisaties toe. Bedrijven pakken dat ieder voor zich op verschillende wijze aan. Albert Heijn bijvoorbeeld wil het aantal uitzendkrachten sterk laten afnemen en een deel van logistieke activiteit uitbesteden. Hoe dan ook, het gegeven dat de vergrijzing stevig doorzet leidt er toe dat de rol als werkgever gaat veranderen.

Ten Hoonte: “In veel branches, ook in de logistiek, wordt nog steeds gewerkt met arbeidsovereenkomsten die mogelijk niet meer passen in de huidige of toekomstige manier van samenwerken. Bij de inzetbaarheid van personeel moeten bedrijven de afweging gaan maken of ze hun personeel inkomenszekerheid willen bieden of baanzekerheid.”

Randstad, importeursvereniging BMWT, EVO en VTL organiseren – samen met Logistiek – ook dit jaar weer de Dag van het Magazijn op 31 oktober in Diemen. Diverse workshops behandelen de rol van de leidinggevende, het effect van hoog veiligheidsniveau op de motivatie van medewerkers, het analyseren van schades en de wijze waarop de BHV (Bedrijfshulpverlening) georganiseerd dient te zijn.

 

Wat is het effect van goed beleid?

Voorafgaand aan de Dag van het Magazijn maakt Logistiek Magazine, samen met de BMWT, een special Arbeidsveiligheid, die verschijnt als bijlage bij het oktobernummer. Daarin proberen we een beeld te geven van de items, waaraan bedrijven op dit gebied – soms letterlijk – hun hoofd stoten. Vandaar onze oproep aan u om mee te doen met een korte enquête over arbeidsveiligheid. Wat willen we weten?

–          Wat staat hoog op uw agenda?

–          Waar gaat het regelmatig mis?

–          Hebben keuringen en regels wel zin?

–          Wat is het effect van goed beleid?

– De enquete is inmiddels gesloten –

Lees ook: Jury op bezoek bij ‘Veiligste Magazijn’

Bekijk het programma van Dag van het Magazijn 2012

Reageer op dit artikel