nieuws

Philips bouwt dc in Venray

Warehousing

Philips vestigt een distributiecentrum op bedrijventerrein De Blakt in Venray. Het dc moet begin volgend jaar klaar zijn en is bedoeld voor de opslag en distributie van Consumer Lifestyle producten van de elektronicafabrikant. Het magazijn biedt straks werk aan tweehonderd mensen.

Philips bouwt dc in Venray

De gemeente Venray is blij met het feit dat Philips weer terug naar Limburg komt. Na Microsoft, die eerder dit jaar besloot logistieke activiteiten naar Venray te verplaatsen, is Philips een tweede klinkende naam die interesse toont in Venray.

 

Vastgoedondernemer Harry Maessen, wiens bedrijf het distributiecentrum gaat realiseren, en wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray, bevestigen de bouwplannen aan Dagblad De Limburger.

 

Philips zegt in een reactie op de berichtgeving het volgende: “Philips zal gebruik gaan maken van de diensten van een service provider voor de opslag van goederen in dit distributiecentrum. Het gaat hier dus niet om een investering namens Philips en er zullen geen Philips medewerkers komen.”

 

Naast het distributiecentrum zullen er ook enkele kantoorruimtes worden gebouwd in Venray. De bouwvergunning moet nog worden aangevraagd.

 

Europese hergroepering

De vestiging in Venray moet worden beschouwd als een Europese hergroepering van een aantal Philips-activiteiten. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels in gang gezet. De daadwerkelijke bouw start in oktober. De planning is ambitieus. Het distributiecentrum moet in februari 2013 al operationeel zijn.

 

Mogelijk blijft het in Venray niet bij het distributiecentrum alleen. Eventuele uitbreiding van activiteiten zou op termijn werkgelegenheid kunnen bieden voor vijfhonderd mensen.

Reageer op dit artikel