nieuws

Papieren pallets FHG hergebruikt als winkelschap

Warehousing

Het Rotterdamse architectenbureau BYTR heeft een nieuwe innovatieve toepassing gevonden voor de papieren pallets van palletproducent FHG EasyPal. Ze worden gebruikt als kastwand en winkelschap in de onlangs heropende winkel van Stichting Emmaus in De Bilt, waar dak- en thuislozen wonen en werken.

Papieren pallets FHG hergebruikt als winkelschap

Bij het bedenken van het interieurontwerp voor de winkel, gevestigd in een van de betere winkelgebieden in De Bilt, wilde het architectenbureau een visuele verbinding leggen tussen dak- en thuislozen en karton. “Dit hebben we gedaan door de papieren pallets van FHG EasyPal als schappen in de winkel te gebruiken,” vertelt Saskia Kok, ontwerper bij BYTR. “Het eenvoudige designconcept bleek bijzonder effectief omdat de kartonnen pallets goedkoop, droog en supersterk zijn, en daarmee uitermate geschikt voor onze ontwerpeisen.” In totaal zijn er 150 pallets gebruikt voor de schappen van de 50 m2 grootte winkel.

Inspirerende innovatieve toepassing
FHG is de grootste palletproducent en het op een na grootste bedrijf voor palletpooling in Europa. Het bedrijf levert een bewuste bijdrage aan de maatschappij in de vorm van duurzame pallets en maatschappelijk verantwoorde productieprocessen. Dochterbedrijf EasyPal maakt papieren pallets van gerecycled papier, die daarna ook weer hergebruikt kunnen worden. “Deze innovatieve toepassing van de EasyPal pallet is echt inspirerend”, zegt CEO Ingrid Faber van FHG. “Daar komt nog bij dat in het geval van de winkel van Stichting Emmaus nu ook een duurzame toepassing is gevonden voor een heel goed doel.”

Lees ook:
Sligro stapt over op palletpool FHG
Faber wil meer doen met palletpooling
Lichtgewicht pallet levert transportvoordeel op

Reageer op dit artikel