nieuws

Hiltra start met verhuur van opslagsystemen

Warehousing

Hiltra Barneveld, fabrikant en leverancier van opslagsystemen voor gevaarlijke stoffen, biedt haar klanten sinds enige tijd de mogelijkheid om opslagkluizen voor gevaarlijke stoffen te huren in plaats van te kopen. Huren kan op contractbasis met een minimumperiode van één week. De opzegtermijn voor gehuurde opslagkluizen bedraagt eveneens één week. Huurkoop is ook mogelijk.

Hiltra start met verhuur van opslagsystemen

Er kunnen voor bedrijven verschillende redenen zijn om een opslagsysteem voor gevaarlijke stoffen te huren in plaats van te kopen. Zo moeten bedrijven gevaarlijke stoffen soms buiten opslaan vanwege onderhoud of verbouwing van de bestaande opslagruimte, huren sommige bedrijven liever eerst enige tijd een nieuw type opslagsysteem alvorens het te kopen, moet een opslagsysteem soms snel beschikbaar zijn na een controle van het bevoegd gezag of heeft een bedrijf door omstandigheden extra opslagcapaciteit nodig. In dit soort situaties kan huur in plaats van koop uitkomst bieden.

Opslag conform de PGS 15
De opslag van gevaarlijke stoffen (grondstoffen) bij bedrijven dient onder andere te gebeuren conform de regelgeving PGS 15. De prefab opslagsystemen van Hiltra voldoen aan deze norm. Het bedrijf levert zowel brandwerende als niet-brandwerende opslagsystemen. Alle modellen zijn leverbaar met verlichting, verwarming en een ventilatiesysteem Indien gewenst kunnen de betreedbare modellen worden uitgerust met stellingen.

Lees ook:
Duidelijkheid over tijdelijke opslag gevaarlijke stoffen
Arbeidsinspectie helpt bedrijven online met gevaarlijke stoffen
Opslaglocaties gevaarlijke stoffen niet brandveilig

Reageer op dit artikel