nieuws

FP brengt nieuwe luchtkussenmachine op de markt

Warehousing

FP International heeft een nieuwe luchtkussenmachine op de markt gebracht, de Power Pak’r. Met dit apparaat kunnen snel en eenvoudig de meest uiteenlopende luchtkussens worden geproduceerd. Luchtkussens worden gebruikt als opvulmateriaal in verpakkingen om breekbare producten te beschermen.

FP brengt nieuwe luchtkussenmachine op de markt

Of het nu om elektronica, porselein of cosmetica gaat, veel producten die worden verzonden, hebben een bijzondere bescherming nodig. De producten moeten immers onbeschadigd bij de ontvanger aankomen. Met de luchtkussenmachine Power Pak’r kunnen zes verschillende soorten luchtkussens worden geproduceerd: van vierkante luchtkussens om holle ruimtes in een pakket op te vullen tot brede luchtkussenfolies die het verpakte voorwerp omwikkelen.

Eenvoudig te bedienen
Hierdoor krijgt iedere verpakt artikel een individuele bescherming. Daarbij houdt FP International nadrukkelijk rekening met het milieu: veel FP luchtkussens bevatten gerecycled materiaal en alle luchtkussens voldoen aan de EN 13427 standaard. De Power Pak’r is zeer eenvoudig te bedienen. Na inschakeling produceert het apparaat tot 36 meter luchtkussens per minuut, wat overeenkomt met twee m3 opvulling per drie minuten. Daarmee is het apparaat volgens de fabrikant het snelste apparaat op de markt en kunnen er tot 30 pakketten per minuut mee worden gevuld.

Meerdere verpakkingsstations tegelijk
Een ander voordeel van de Power Pak’r is dat de gevulde luchtkussens geproduceerd kunnen worden op het moment dat ze nodig zijn. Daarbij kan één machine tegelijkertijd meerdere verpakkingsstations bedienen. Ook kan het apparaat door de modulaire systeemopbouw worden aangepast aan veranderingen in het productieproces, zonder afbreuk te doen aan efficiency. Het design van de vernieuwde machine van FP International is speciaal afgestemd op het Automatic Delivery System (ADS). Meer informatie: www.fpintl.nl.

Lees ook:
FP International verpakt met duurzame luchtkussenfolie
FP verbetert luchtkussenverpakkingen
Luchtkussenfolietoestel voor kleingebruikers

Reageer op dit artikel