nieuws

Driehonderd heftrucks voor Boels

Warehousing

Dit voorjaar is de uitlevering van driehonderd Toyota vorkheftrucks en BT magazijntrucks aan Boels Verhuur van start gegaan. Inmiddels zijn bijna alle trucks uitgeleverd en daarmee is één van de meest omvangrijke heftruckleveringen van de laatste tijd gerealiseerd.

Driehonderd heftrucks voor Boels

Guy Cremer, Manager Fleet Operations bij Boels Verhuur zegt, dat het grotendeels om uitbreiding gaat. “De oudere modellen schuiven we door naar de filialen voor eigen gebruik. Op dit moment zijn vrijwel alle trucks geleverd. Wij zijn erg tevreden over hoe de levering is verlopen.” Alle trucks zijn gekocht, dat is het beleid van Boels ten aanzien van verhuurmaterieel.

In december 2011 sloot Boels Verhuur een overeenkomst met Toyota Material Handling Nederland voor de levering van 300 nieuwe Toyota vorkheftrucks en BT magazijntrucks. De levering van de trucks was in zeven verschillende landen: Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Tsjechië en Italië.

 

Ook onderhoud in zeven landen

Alle 300 trucks zijn in de bekende oranje Boels-kleur geleverd en voorzien van het nieuwe Boels Rental logo. “Herkenbaarheid en uitstraling is voor ons belangrijk, daarom hebben wij ervoor gekozen om de trucks in de Boels kleuren en met Boels stickers te laten leveren. Als je ze zo ziet staan geeft dat extra uitstraling.” aldus Cremer.

Bij de levering van de trucks blijft het niet. Toyota Material Handling Nederland verzorgt voor de gehele vloot de keuring en het onderhoud. Dit geldt niet alleen voor Nederland, maar voor heel Europa.

Boels heeft ruim 300 vestigingen in diverse landen, 2.100 medewerkers, een omzet van meer dan 200 miljoen euro en is daarmee één van de grootse verhuurders van machines en gereedschappen in Europa en marktleider in de Benelux. Behalve Toyota en BT heeft Boels ook Still heftrucks in de verhuur. “Voor ons is standaardisatie belangrijk waar het gaat om het voeren van merken en modellen, maar vooral voor waar het de beheersbaarheid betreft. Uiteindelijk bepaalt de klant wat we kopen”, vertelt Cremer.

 

Boels investeerde in:

• 90 Toyota 4-wiel elektrische vorkheftrucks 2,5-5 ton
• 70 Toyota 3-wiel elektrische vorkheftrucks 1,6 ton (Traigo48)
• 70 Toyota diesel vorkheftrucks 2,5 ton (Tonero)
• 40 BT elektrische pallettrucks (LWE200 en LPE200)
• 30 BT elektrische stapelaars Staxio (SWE140)

 

Lees ook: Nieuwbouw voor Toyota in Ede

Reageer op dit artikel