nieuws

Dachser betrekt nieuw pand in Zevenaar

Warehousing

Negen maanden na de start van de bouw opent logistiek dienstverlener Dachser de deuren van haar nieuwe pand op businesspark 7Poort in Zevenaar.

Dachser betrekt nieuw pand in Zevenaar

De nieuwbouw bestaat uit een drie verdiepingen tellend kantoorgebouw van bijna 3.000 m² en een crossdock van meer dan 7.200 m². Het crossdock telt 82 laadperrons en is uitgerust met een uiterst modern vloerkettingsyteem. Met de verhuizing naar het nieuwe logistieke complex wil Dachser haar logistieke activiteiten verder uitbouwen.

 

Automatisch pallettransport via een vloerkettingbaan

Door het hart van het nieuwe crossdock loopt via een railsysteem in de vloer, geleverd door Egemin, een 265 meter lange vloerketting. Door een palletwagen op deze ketting te plaatsen, kunnen loodsmedewerkers de zendingen zeer efficiënt en met minimale inspanning van de ene naar de andere kant van het crossdock verplaatsen. Dit systeem is vrij uniek in Nederland en verbetert de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

 

Groeien naar de toekomst

De opening van het nieuwe pand markeert een belangrijke fase in de geschiedenis van Dachser in Nederland. “Vanaf 1975 zijn we actief op de Nederlandse markt. Sinds die tijd hebben we ons netwerk flink uitgebreid. Om de groei de komende jaren het hoofd te kunnen bieden, betrekken we nu dit nieuwe pand in Zevenaar. We zijn er trots op dat we vanaf 10 september vanuit een hypermodern pand onze gezonde groei kunnen voortzetten. In Zevenaar hebben we alle mogelijkheden om mee te groeien met onze klanten en een compleet aanbod van logistieke diensten aan te bieden”, zegt Aat van der Meer, algemeen directeur van Dachser Nederland.

 

De nieuwe locatie van Dachser ligt strategisch langs de A12 tussen de Randstad en Duitsland en heeft een prima aansluiting op het Ruhrgebied. Momenteel zijn tweehonderd werknemers actief bij Dachser in Zevenaar. De logistiek dienstverlener verwacht dat de komende tijd er nog eens veertig arbeidsplaatsen bijkomen.

 

Het logistieke complex op een grondoppervlakte van 83.000 m² heeft voldoende ruimte om uit te breiden. In latere fasen zal het complex dan ook nog worden vergroot met een crossdock van 3.300 m² en een warehouse van 16.000 m².

Reageer op dit artikel