nieuws

Yale voorziet heftruckmasten van LED-rijlichten

Warehousing

Heftruckproducent Yale heeft voor de serie trucks met contragewicht met hulp van heftruckchauffeurs een systeem ontwikkeld waarbij LED-rijlichten zijn gemonteerd op de mast. De LED-lichten zijn vooral bedoeld om heftruckchauffeurs te assisteren die in donkere magazijngebieden werken, zoals in ISO-containers of tijdens stapelwerkzaamheden.

Yale voorziet heftruckmasten van LED-rijlichten
Yale voorziet heftruckmasten van LED-rijlichten

De LED-lichten zijn smal en worden samen met de markeerlichten aan de voorkant ingeschakeld. Ze geven volgens Yale veel licht en omdat ze vlak bij de buitenste dwarsbalk van de mast zitten, is de kans klein dat ze schade oplopen.

Minder schaduw
Steve Ridgway, Brand Manager bij Yale, zegt over de oplossing: “In de meeste gevallen zijn de lichten op de bovenkap van een heftruck gemonteerd, maar uit feedback van bestuurders bleek dat de mast het licht vaak belemmert in deze positie. Dankzij recente ontwikkelingen hebben we de nieuwste LED-lichten op de mast kunnen monteren, zodat bestuurders meer licht aan de voorkant hebben en er minder schaduw door de mast ontstaat.”

Meer zicht op de lading
Het plaatsen van de LED-lichten op de mast heeft als grote voordeel dat de gewone werklichten aan de voorkant van de heftruck worden gekanteld, zodat ze meer licht op de lading geven of in het stapelgebied.

 

Meer veiligheid met LED

Ridgway: “Dat is ook beter voor de veiligheid omdat de heftruck dankzij de LED-lichten beter zichtbaar is voor ander verkeer of in gebieden met voetgangers.”

Reageer op dit artikel