nieuws

Nikon verhuist naar groter EDC in Beringe

Warehousing

Camerafabrikant Nikon krijgt in Beringe (Noord-Limburg) meer opslagruimte voor haar Europese distributie-activiteiten. Deze week nog verhuist DHL, sinds 2005 de de logistiek dienstverlener van Nikon, de warehousingactiviteiten naar een grotere opslagfaciliteit.

Nikon verhuist naar groter EDC in Beringe
Nikon verhuist naar groter EDC

Door de groei die Nikon in Europa doormaakt, biedt het huidige Europese distributiecentrum (EDC) niet meer voldoende ruimte en capaciteit, meldt de camerafabrikant in een persbericht. Daarom verhuist het EDC naar een nieuwe magazijnlocatie.

Stijging verkoop camera’s
Het nieuwe onderkomen ligt op hetzelfde terrein in Beringe waar DHL beschikt over een eigen campus van dc’s. Het EDC heeft een 15.000 vierkante meter en heeft 21 laaddocks.Volgens Nikon is de verhuizing nodig vanwege de toevoeging van de Nikon 1-camera’s en de grote stijging van de Nikon Coolpix marktaandelen in Europa.

Tijdelijk geen leveringen
In verband met de verhuizing is het opslag- en distributiecentrum van Nikon tot en met zondag 5 augustus aanstaande gesloten. Hierdoor kunnen er de komende dagen geen camera’s worden geleverd. Om leveringen aan consumenten doorgang te laten vinden zegt Nikon alles op alles te zetten om de winkels tijdig te voorzien van nieuwe apparatuur.
Afgelopen maand verhuisde het kantoor van Nikon Nederland en Europa al naar een grotere locatie in Amsterdam. De kantoren waren eerder gevestigd in Lijnden, nabij Schiphol.

Lees ook:


DHL breidt EDC in Beringe fors uit


DHL verbetert inbound- en orderpickproces met RF-scanning

Reageer op dit artikel