nieuws

Egemin installeert kettingbanen bij De Dietrich

Warehousing

Het Belgische bedrijf De Dietrich, producent van verwarmingsketels en condensatietoestellen, heeft twee vloerkettingbanen van Egemin Automation in gebruikgenomen op haar Franse productiesite in Mertzwiller. De kettingbanen zorgen voor een productiviteitsstijging van 20 procent.

Egemin installeert kettingbanen bij De Dietrich

De nieuwe E’tow vloerkettingbanen van Egemin Automation zijn geplaatst in de vloer van de fabriekshal van De Dietrich. Ze transporteren met een snelheid van 0,8 meter per minuut montageplatforms met verwarmingsketels langs de assemblagelijn waarop de ketels stap voor stap worden gemonteerd. Bij deze snelheid worden er per shift 110 ketels vervaardigd. Dat is een productiestijging van 20 procent ten opzichte van de oude situatie zonder vloerkettingbanen. Bijkomend voordeel is dat de planning voortaan precies kan uitrekenen wanneer gestart moet worden om een bestelling tijdig gereed te hebben.

Veiliger en ergonomischer werken
Ander voordeel van de vloerkettingbanen is dat ze veilig en ergonomisch zijn: medewerkers kunnen tijdens het assembleren gemakkelijk om de producten heen lopen, hoeven geen montageplatforms te verschuiven, nauwelijks te bukken en geen zware lasten te tillen. Daarnaast kan het niveau van de montageplatforms worden aangepast tot de ideale werkhoogte zodat de werkzaamheden comfortabel kunnen worden uitgevoerd.

Terugverdientijd van de investering is vijf jaar
De investering in vloerkettingbanen is opgenomen in een masterplan van De Dietrich waarmee het bedrijf ruimte wil besparen in de productiehallen, de productiviteit te verhogen en nieuwe modellen flexibeler wil kunnen produceren. De terugverdientijd van de investering is vijf jaar als alleen rekening wordt gehouden met de toegenomen productiviteit en drie jaar indien ook de verkorte constructietijd, lagere arbeidskosten en het feit dat de productielijn nu nauwelijks gestopt hoeft te worden wordt meegenomen.

Lees ook
Egemin integreert TGW-shuttles
Egemin levert automatisch magazijn aan Rossmann
Egemin moderniseert kettingbanen bij Landgard

Reageer op dit artikel